Cristian Popescu Piedone Captură video (Primăria Sectorului 5, Facebook)

Primăria Sectorului 5 a achiziționat prin proiectul „Dezvoltăm profesori – Dezvoltăm viitorul”, finanțat din fonduri europene nerambursabile, o serie de echipamente IT necesare pentru o mai bună accesare la educație. Concret, profesorii și elevii din cinci unități de învățământ ce fac parte din proiect, beneficiează, începând de astăzi, de videoproiector, laptopuri, TV (cu stand și videoproiector), precum și de cameră pentru videoconferințe, respectiv licențe software.

Potrivit reprezentanților Primăriei S5, echipamentele IT sunt „de nivel mediu, cu un grad ridicat de fiabilitate. Aparatura va fi folosită în scopul organizării în mediul online, a workshop-urilor, atelierelor de lucru și a vizitelor de bune practici”.

În acest context vor fi organizatre 5 workshopuri, vizite de lucru, dar și ateliere de lucru, cu „actorii cheie de la nivelul sectorului și municipiului, cu scopul de a crea și întări relațiile între comunitate și școli”, a

 „Mă bucur că avem posibilitatea să dotăm mai multe școli din Sectorul 5 pentru ca procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. Elevii și profesorii merită tot ce e mai bun pentru că educația este o prioritate pentru instituția pe care o conduc. Am profitat de acest proiect finanțat din fonduri europene pentru a investi în instituțiile de învățământ. În perioada următoare vom depune documentele necesare pentru proiecte similare. Vom încerca să dotăm toate școlile la cele mai înalte standarde”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Provocările pandemiei pentru educație

Pandemia a venit cu o serie de provocări, atât pentru cei mici, cât și pentru profesorii de la clase, fiecare trebuind să facă eforturi pentru a face față provocării unui sistem nou de educație, cel online. Toate echipamentele menționate anterior au ajuns la Școala Gimnazială Specială nr. 9, Școala Gimnazială „Petrache Poenaru”, Școala Gimnazială nr. 144 (grădinița și școală), Școala Gimnazială nr. 136 și Școala Gimnazială „George Călinescu”.

Piedone: „Le voi demonstra că unde există voință, există și schimbare reală”

Articolul precedentSalariul minim, creștere după o „formulă predictibilă”
Articolul următorCosette Chichirău nu intră în cursa pentru șefia filialei ieșene