Cosette Chichirău nu intră în cursa pentru șefia filialei ieșene

Se va orienta spre partea de lobby a proiectelor locale la București

Deputatul USR PLUS Cosette Chichirău nu va intra în cursa pentru șefia filialei ieșene a USR PLUS, relatează Ziarul de Iași. Potrivit acestuia, Chichirău vrea să se concentreze, în perioada următoare, pe acțiunile de lobby a proiectelor ieșene la București. Totodată, surse din interiorul filialei au dat de înțeles că deputatul nu ar avea susținerea necesară pentru a fi confirmată în această funcție.

„Eu nu voi candida. E un mandat de doi ani, aceasta este recomandarea biroului permanent naţional. Va fi un mandat administrativ, axat pe construcţia filialelor, în contextul procesului de fuziune. Eu am să mă concentrez pe partea de lobby, la Bucureşti“, a spus Cosette Chichirău.

Deputatul a precizat că are în intenție candidatura la una dintre funcțiile naționale ce vor fi puse „la bătaie” la Congresul din tommnă. Totodată, Chichirău a ținut să menționeze că un alt motiv pentru care face această schimbare de macaz este dată și de faptul că mandatul județean este unul limitat ca timp, prin statut, aspect care reduce șansele de a conduce organizația în viitor.

Chichirău vrea din nou la primărie

De altfel, în mediul public ieșean, sunt bine cunoscute intenţiile deputatului Cosette Chichirău de a candida încă o dată pentru funcţia de primar la Iaşi în 2024, iar deţinerea şefiei filialei la acel moment i-ar putea asigura nominalizarea din partea partidului.

În următoarele săptămâni, la nivelul USR PLUS Iaşi vor avea loc alegeri în 70 de filiale din judeţ. Iar potrivit presei locale, pentru filiala municipală, unul dintre favoriți este actualul președinte, senatorul USR Filip Havârneanu, un apropiat al lui Cosette Chichirău, care ar putea să aibă un contracandidat din partea PLUS, Alex Vartic. În funcție de victoria în „faza municipală”, ce se va da în perioada 11-14 iunie, va fi dat tonul pentru alegerile de la nivelul județului. De altfel, ca urmare a neintrării deputatului Chichirău în cursa pentru „județ”, ar urma să fie un singu candidat, în persoana lui Ștefan Tănase, subprefectul județului Iași.

Chichirău, „aprigă” ca întotdeauna! Consilierul USR PLUS care a votat bugetul lui Chirica va fi „excomunicat” din partid   

Articolul precedentȘcolile din Sectorul 5, dotate cu echipamente achiziționate din fonduri europene
Articolul următorGuvernul, înțelegător cu Romgaz şi Nuclearelectrica