Sursa: Facebook

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare), au transmis reprezentanții DNA.
Mai exact, anchetatorii au descins la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor(ANPC), iar vizat direct de anchetă este chiar Paul Anghel, directorul acestei entități. Zin.ro a semnalat încă din vara acestui an câteva indicii care arată un comportamnet în relația cu publicul cel puțin incorect.

Paul Anghel, directorul ANPC, vizat de ancheta procurorilor DNA

Din datele pe care le deținem la acest moment, Paul Anghel este cercetat urmare a plângerilor mai multor agenți economici, unii dintre ei proprietari de restaurante de pe litoral. Ei s-ar fi plâns că alături de Horia Constantinescu(președintele acestei instituții) demarează subit controale și dau sancțiuni abuzive, după ce ar tatona „terenul” celor vizați de control(n.r. în sensul că pretindeau unele beneficii, pentru a nu fi amendați)

DNA a transmis că va oferi mai multe detalii în acest sens, imediat ce ancheta penală va permite acest lucru.

Din sursele noastre, șefii ANPC, Paul Anghel și Horia Constantinescu au fost interceptați audio-video, în mod legal, toată vara, în baza unor indicii de corupție. „Scandalul” s-a amplificat în momentul în care Paul Anghel și Horia Constantinescu au fost acuzați public de către oficialii companiei „Blue Air” că au cerut șpagă, pentru a nu fi amendați.

Paul Anghel a refuzat să discute cu zin.ro despre acest subiect. Mai mult decât atât, prin intermediul Biroului de Relații Publice al instituției pe care o conduce ne-a transmis că „întrebările privind acuzațiile Blue Air nu sunt informații de interes public”. Puteți(re)citi aici.

Citește și: VIDEO | ANPC „are soluția” pentru evitarea întrebărilor incomode: Șefii instituției se intervievează reciproc

Articolul precedentRomânia vs Grecia. În timp ce magistrații eleni sunt concediați pentru neglijență, în România, răspunderea disciplinară a magistraților rămâne pe hârtie
Articolul următorSebastian Ghiță, trimis în judecată în dosarul contractelor IT; ancheta a durat 5 ani
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”