Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Mercedes-Benz a încheiat un acord preliminar cu un furnizor de energie eoliană offshore pentru furnizarea de energie electrică echivalentă cu 25% din cererea sa din Germania începând cu 2027, transmite Agenția Reuters.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al companiei auto.

Furnizorul de energie, pe care purtătorul de cuvânt a refuzat să îl numească, va rezerva pentru Mercedes-Benz energie de la un parc eolian offshore. În momentul de față, parcul se află în construcție, în Marea Baltică.

Mercedes-Benz are în vedere renunțarea la combustibilii fosili. Motivul este majorarea prețurilor la gaze

Invazia Rusiei în Ucraina și scumpirea prețurilor la gaze au sporit urgența ca industria germană, care consumă încă 30% din energia țării, să se îndepărteze de combustibilii fosili.

Producătorul auto, care a declarat anterior că își propune să-și acopere 70% din cererea de energie cu surse regenerabile până în 2030, a precizat, în aprilie, că își aprovizionează toată energia electrică pentru Germania din surse verzi începând cu 2022.

Această aprovizionare se va face în baza unor acorduri de cumpărare a energiei cu Statkraft și Enovos.

Compania are în vedere construcția unui parc eolian

De asemenea, compania intenționează să construiască, până în 2025, un parc eolian. Acesta va fi situat în landul Saxonia Inferioară, land din nord-vestul Germaniei.

Acest parc va urma să producă o sută de megawați de energie electrică.

Practic, este vorba de echivalentul a peste 15% din cererea anuală a producătorului de automobile din Germania.

Articolul precedentRareș Bogdan, despre relația dintre Putin și Berlusconi: ”Aburesc oamenii și par foarte stăpâni pe inepțiile lor”
Articolul următorRomsilva majorează volumul de lemn pus pe piață în 2022 și 2023
Jurnalist full-time / Pesimist part-time