Sursă foto: Facebook/Romsilva
Sursă foto: Facebook/Romsilva

Prin intermediul unui comunicat de presă, Romsilva a anunțat că volumul de lemn pus pe piață de Regia Națională a Pădurilor până la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500 de mii de metri cubi.

Prin urmare, propunerea directorului general al Romsilva, Daniel Nicolăescu, a fost aprobată de Consiliul de Administrație, în ședința din 10 octombrie.

Ponderea lemnului fasonat, pus pe piață de Regia Națională a Pădurilor, a crescut

Astfel, față de un program inițial de 9.5 milioane metri cubi recoltați din pădurile proprietatea publică a statului, până la finalul anului vor fi puși pe piață 10 milioane de metri cubi, din care 3.9 milioane de metri cubi vor fi oferiți ca lemn fasonat, iar 6.1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior. Menționăm că ponderea lemnului fasonat pus pe piață de Romsilva a crescut în acest an la 39%, față de 26% pe parcursul anului trecut”, au transmis membrii Romsila, în comunicatul de presă publicat de Biroul de presă al Regiei Naționale a Pădurilor.

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat, în aceeași ședință, un volum de 10 milioane de metri cubi pentru a fi recoltați în 2023 din pădurile proprietatea publică a statului

În egală măsură, comunicatul precizează că, din acest volum, 50% va fi valorificat ca lemn fasonat.

Acesta va fi exploatat prin forțe proprii sau contracte de prestări servicii de exploatare forestieră, și 50% prin licitații de vânzare a lemnului pe picior către agenții economici atestați.

Articolul precedentEnergia folosită de Mercedes-Benz se va axa pe surse eoliene
Articolul următorUciderea fetiței din Paris a dus la o dispută politică majoră pe tema imigranților din Franța
Jurnalist full-time / Pesimist part-time