Captură video Youtube/France 24
Captură video Youtube/France 24

Locuitorii din Capitala Franței sunt cuprinși de durere și indignare, după ce o fetiță din Paris a fost găsită moartă, într-un sac de plastic transparent.

Copila a murit după ce fost torturată și violată. Cadavrul Lolei a fost găsit vinerea trecută într-o curte din afara blocului în care locuia, transmite BBC.

O tânără de 24 de ani, din Paris, a fost arestată preventiv pentru suspiciunea de crimă, viol și acte de tortură

Principala suspectă pentru moartea fetiței este o imigrantă din Algeria. Femeia, sosită aici ilegal, avea un ordin prin care i se cerea să părăsească Franța.

La scurt timp după ce președintele Emmanuel Macron s-a întâlnit marți cu părinții fetei ucise la Palatul Élysée și a promis sprijinul deplin, oponenții politici de dreapta și de extremă dreaptă au acuzat guvernul pentru că nu rezolvă numărul foarte mare de imigranți sosiți în mod ilegal.

Captură video Youtube/France 24

În timpul unei sesiuni desfășurate la Adunarea Națională, Marine Le Pen, de la partidul de extremă dreapta, a condamnat politica de migrație sprijinită de guvern.

Suspectul în acest act barbar nu ar fi trebuit să fie în țara noastră. Ce vă împiedică să opriți în cele din urmă această imigrație necontrolată, clandestină?” a declarat Marine Le Pen.

Premierul Elisabeth Borne a făcut apel la Le Pen să ”arate puțină decență” și să respecte durerea părinților și memoria Lolei.

Lăsați poliția și justiția să-și facă treaba”, a transmis premierul.

Poliția a deschis o anchetă pentru uciderea unei persoane sub 15 ani, crimă care a fost însoțită de multiple acte de tortură și viol

Lola a dispărut vinerea trecută după ce fusese, ca de obicei, la școală. Seara târziu, trupul ei a fost găsit într-un container, acoperit cu o folie de plastic.

O examinare post-mortem a constatat că a suferit insuficiență cardiorespiratorie ”cu semne de asfixiere și compresie cervicală”.

Au fost găsite răni pe față, spate și gât, semne clare că fata a fost toturată.

Captură video Youtube/France 24

Principala suspectă se află în izolare la închisoarea Fresnes, situată la sud de Paris

Rapoartele sugerează că suspecta a fost victimă a abuzului domestic, în urmă cu câțiva ani.

În plus, femeia are grave probleme psihice și urmează să fie supusă unui examen psihiatric.

Omagiu transformat în protest pentru Lola

Parizienii au încercat să transforme un omagiu tăcut într-un real protest. Cu toate acestea, protestul nu a mai avut loc, după ce părinții fetei au solicitat anularea acestuia.

Totuși, pe parcursul zilelor viitoare, este de așteptat să aibă loc un miting, la care sunt așteptați să participe mai mulți politicieni de extremă dreapta.

Articolul precedentRomsilva majorează volumul de lemn pus pe piață în 2022 și 2023
Articolul următorGreta Thunberg: ”Nu vreau să intru în politică”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time