Greta Thunberg/Wikipedia
Greta Thunberg/Wikipedia

Activista pentru climă și protecția mediului, Greta Thunberg, a declarat că nu va urma o carieră în politică, transmite BBC.

Adolescenta și-a argumentat spusele, precizând că meseria de politician este una ”prea toxică”.

Activista din Suedia a devenit un nume cunoscut în 2018, după ce a chiulit de la școală și a inspirat o mișcare internațională de luptă împotriva schimbărilor climatice

La momentul actual, fata în vârstă de 19 ani, spune că schimbările necesare ”vor veni doar dacă există suficientă presiune publică din exterior. Și această presiune trebuie creată de noi”.

Întrebată de o posibilă carieră în domeniul politic, adolescenta suedeză a precizat că nu este și, cu siguranță, nu va fi interesată.

Este prea multă responsabilitate. Uneori mă enervez. Un lucru este, însă, clar. Dacă crezi că toată speranța din lume se bazează pe umerii adolescenților, nu gândești foarte bine”, a transmis Thunberg.

Greta Thunberg nu a intenționat niciodată să devină imaginea unei mișcări globale

Cea de-a 27-a Conferință a părților la Convenția din cadrul Națiunilor Unite privind schimbările climatice (Cop27) va avea loc în Egipt.

Evenimentul se va desfășura în perioada 6-18 noiembrie.

Cu toate acestea, Greta Thunberg a anunțat că va lipsi.

Nu este nevoie de mine acolo. Vor fi prezenți alți oameni, vor participa persoane care provin din zonele cele mai afectate. Și cred că vocea lor acolo este mai importantă”, a explicat activista pentru climă și protecția mediului din Suedia.

Articolul precedentUciderea fetiței din Paris a dus la o dispută politică majoră pe tema imigranților din Franța
Articolul următorRomânia vs Grecia. În timp ce magistrații eleni sunt concediați pentru neglijență, în România, răspunderea disciplinară a magistraților rămâne pe hârtie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time