Sursă foto: Facebook/Petre Daea
Sursă foto: Facebook/Petre Daea

Ministrul Agriculturii a anunțat că a fost finalizat Planul Național Strategic al României.

Prin urmare, ieri, 18 octombrie, varianta finală a documentului a ajuns la Bruxelles.

Documentul a primit aprobarea experților din cadrul Comisiei Europene

Potrivit declarațiilor oferite de ministru, specialiștii din minister, în dialog continuu cu fermierii și cu structurile asociative din domeniu, au putut realiza cel mai important document pentru agricultura și dezvoltarea rurală a României.

Petre Daea a reamintit de dialogul pe care l-a avut cu comisarul Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură.

În cadrul întâlnirii de la Bruxelles au fost discutate teme de interes major pentru fermieri.

Planul Național Strategic este documentul programatic pentru perioada 2023 -2027, cu obiective clare pentru  dezvoltarea agriculturii, industriei alimentare și a satului românesc

Subvențiile pe unitatea de suprafață și pe cap de animal, sumele destinate investițiilor în irigații, independența energetică, dotarea cu tehnică agricolă și industria alimentară, vor contribui la creșterea și diversificarea producției în vederea asigurării hranei, creșterea veniturilor și reducerea impactului negativ asupra mediului. În vederea realizării acestor obiective, România beneficiază de o sumă de 15.8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027”, a transmis ministrul Agriculturii din România, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

În egală măsură, Petre Daea a anunțat că în Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, se lucrează la actele normative pentru realizarea cadrului legislativ și a softului necesar accesării sumelor prevăzute pentru fiecare an.

Articolul precedentUSR, proces pentru desecretizarea dosarului de revoluționar al președintelui PSD
Articolul următorPrefectul Capitalei a lansat campania “Plantează pentru București”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time