Sursă foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București
Sursă foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București

Ieri, 18 octombrie, prefectul Toni Greblă a lansat campania “Plantează pentru București”.

Potrivit comunicatului de presă, această campanie va contribui la înfrumusețarea Capitalei și la mobilizarea tuturor cetățenilor preocupați de protejarea mediului înconjurător și de dezvoltarea durabilă a orașului.

Campania ”Plantează pentru București” este prima acțiune dintr-o serie de manifestări desfășurate de Prefectura Municipiului București

Prefectura a explicat că se urmărește antrenarea tuturor entităților interesate (primării, autorități publice, organizații nonguvernamentale, societăți comerciale, cetățeni) la organizarea, participarea sau sprijinirea de activități ce pot contribui la transformarea Capitalei într-un oraș mai verde.

Sursă foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București

Prefectul Capitalei: ”Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem grijă de mediul înconjurător și de viitorul orașului în care trăim”

Îmi doresc ca frumusețea și simbolistica unică a cireșilor japonezi să îi sensibilizeze pe iubitorii de natură și să îi mobilizeze, astfel încât, în această toamnă și primăvara viitoare, să se alăture campaniei ‘Plantează pentru București’. Încurajez și primăriile și alte autorități publice locale să desfășoare, în parteneriat cu mediul privat și cu organizațiile nonguvernamentale, acțiuni ample de plantare de arbori și arbuști, care vor contribui la îmbunătățirea calității aerului în Capitală și la transformarea sa într-un oraș mai frumos, mai prietenos și mai curat”, a declarat prefectul Toni Greblă.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul a numeroase autorități publice locale

Dintre acestea amintim Direcția Silvică, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București, Garda Forestieră, Agenția pentru Protecția Mediului, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Inspectoratul Școlar.

Au participat și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, Direcția Regională Vamală București, dar și al Asociației Organizatorilor de Sloturi – Romslot și al Asociației pentru Dreptul Urbanismului.

Articolul precedentPetre Daea: ”Planul Național Strategic al României a fost transmis la Comisia Europeană”
Articolul următorMaternitatea din Ploiești nu beneficiază de căldură și nici de apă caldă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time