Captură video/Facebook/Gândul.ro
Captură video/Facebook/Gândul.ro

Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, solicită Primarului General și Primarilor de Sector să organizeze, în această toamnă și în primăvara viitoare, ample acțiuni de plantare de arbori și arbuști.

Aceste acțiuni vor fi în acord cu angajamentele luate pentru protecția mediului și creșterea calității vieții bucureștenilor.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă: ”Trebuie să ne ocupăm de spațiile verzi, dar de multe ori uităm. Este important pe termen mediu și lung”

În această toamnă, Prefectura Municipiului București va derula o primă acțiune de plantare, în dorința de antrenare a tuturor entităților interesate (primării, ONG-uri, autorități publice, societăți comerciale, cetățeni) la organizarea, participarea sau sprijinirea de activități ce pot contribui la înfrumusețarea Capitalei”, se arată în comunicatul de presă.

Vor fi plantați puieți de cireși japonezi de către voluntari din Prefectura București, instituții deconcentrate și ONG-uri

Prima acțiune se va desfășura pe 18 octombrie, începând cu ora 10.00, în spațiul din fața Casei Presei Libere.

Ne plângem deseori de schimbările climatice, de calitatea aerului, atunci să facem cu toții mai mult pentru mediul înconjurător și pentru orașul nostru, să plantăm mai mulți arbori și arbuști”, a mai spus prefectul Toni Greblă.

Toni Greblă a avut o întâlnire cu directorul Direcției Silvice, în care s-a stabilit, în limita atribuțiilor, intensificarea activităților de plantare de arbori și arbuști

Potrivit comunictaului, specialiștii Direcției Silvice vor acorda, la solicitare, sprijin tehnic și vor pune la dispoziție, celor interesați, prin Prefectură, gratuit, puieți din speciile brad, tuia, ienupăr, stejar roșu, tei și arțar argintiu. Din pepinierele proprii, Direcția va asigura, contra cost, tuturor celor interesați puieți de arbori și arbuști deja aclimatizați.

Articolul precedentDirecția Silvică Suceava pregătește puieții de brad pentru campaniile de împăduriri
Articolul următorDoar patru români au cumpărat bilete pentru un spectactol la Teatrul Arlechino din Brașov
Jurnalist full-time / Pesimist part-time