Foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București
Foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București

O amplă acțiune de control a fost demarată de Prefectul Capitalei, în perimetrul lacurilor Străulești și Plumbuita.

Acțiunea vine în urma numeroaselor sesizări ale cetățenilor și a semnalelor apărute în mass-media, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Municipiului București.

Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a decis să declanșeze o acțiune de control în perimetrul lacurilor din București

Potrivit comunicatului, Toni Greblă a convocat miercuri, 17 august, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Comisariatului Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov – București, ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti și ai Poliției Locale a Municipiului București.

În cadrul întâlnirii, s-a stabilit că acțiunea de control va începe luni, 22 august, în zona lacurilor Străulești și Plumbuita și va continua în perimetrul celelalte lacuri bucureștene.

Obiectivele acțiunii de control declanșate de Prefectul Capitalei sunt verificarea calității apei din lacurile bucureștene, gestionarea deșeurilor din perimetrul acestora, traseele apelor reziduale/menajere, existența eventualelor deversări accidentale de substanțe și respectarea de către agenții economici din zonă a legislației în vigoare”, a transmis Prefectura Capitalei.

Scopurile acțiunii de control

  • prevenirea încălcării legislației privind protecția mediului;
  • sancționarea încălcării legislației în vigoare;
  • remedierea deficiențelor constatate, în scopul îmbunătățirii calității vieții locuitorilor Capitalei.
Articolul precedentConsumul de apă va fi restricționat anul viitor în unele state din SUA, pentru protejarea fluviului Colorado
Articolul următorPasagerii unui tren cuprins de flăcări în Spania au suferit răni grave după ce au sărit pe geam
Jurnalist full-time / Pesimist part-time