Sursă foto: Facebook - Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook - Marcel Ciolacu

USR a anunțat aseară că a deschis un proces la Curtea de Apel București pentru a desecretiza dosarul de revoluționar al președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Este vorba despre o acțiune intentată împotriva Guvernul României – Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRML), cu obiect refuz soluţionare cerere, dosarul fiind înregistrat în instanță luna aceasta, pe 4.

Într-un comunicat de presă, formațiunea politică arată că, înainte de a se adresa instanței, au fost făcute demersuri la SSRML, pentru furnizarea unor informații de interes public din dosarul de revoluționar al lui Ciolacu, despre care USR afirmă că ar fi „un fals revoluționar”. Se întâmpla în august 2022, iar ulterior, pentru că nu au primit informațiile solicitate, au decis să depună plângere împotriva SSRML.

În concret, USR, prin avocat Teodora Stoian, solicită Curții de Apel București să constate că informațiile solicitate SSRML sunt informații de interes public, instanța urmând a obliga SSRML să pună la dispoziție copia integrală de pe dosarul în baza căruia i-a fost acordată lui Marcel Ciolacu calitatea de luptător cu rol determinant, documente din care să rezulte dacă acesta a încasat indemnizația lunară reparatorie, precum și documente din care să reiasă toate drepturile, beneficiile, bunurile mobile și/ sau imobile primite în baza calității de revoluționar.

Marcel Ciolacu este un fals revoluționar, la Buzău nu a fost nicio revoluție. La DNA este și un proces penal, pornit în 2016, pentru că a fost declarat ilegal Buzăul ca un oraș al revoluției, de către secretarul de stat pentru revoluționari pus de PSD, ca să se poată da certificate de luptător cu merite deosebite.

Marcel Ciolacu a avut beneficii materiale din postura de revoluționar. În anii ‘90, a primit pământ în comuna Săpoca, pe care l-a vândut ulterior.

Este o fraudă și opinia publică trebuie să vadă ce conține dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu. Noi l-am cerut la Secretariatul de Stat pentru revoluționari și nu l-am primit, motiv pentru care am deschis procesul.

Este o fraudă cap-coadă, omul acesta, în anii ‘90, când era șomer, a vrut să aibă beneficii materiale și acum îi este rușine de acest lucru, spune că nu a ridicat certificatul. Dar, l-a cerut – în 2019, a cerut certificat pentru noua categorie de revoluționari – și poate oricând să ceară indemnizația lunară de 6.000 de lei brut”, declară Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR.

Articolul precedentSute de percheziții în această dimineață, pe linia traficului de persoane, de droguri și pornografiei infantile
Articolul următorPetre Daea: ”Planul Național Strategic al României a fost transmis la Comisia Europeană”