Ministerul Sănătății

Noua tranșă constă în 8.570 de flacoane de Remdesivir ce a fost distribuită în 94 de spitale din țară ce au în tratament bolnavi infectați cu Sars-Cov-2.

„Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 8570 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent.

Medicamentul a ajuns în 94 spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală”, informează Ministerul Sănătății. Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de minimul necesar de flacoane/pacient tratat.

Aproape 9.000 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în 94 de spitale

Remdesivir reprezintă un tratament împotriva COVID-19 destinat persoanelor ce au peste 12 ani și necesită suplimente cu oxigen. Pe 8 iunie a fost înaintată Agenției Europene pentru Medicamente ( EMA) cererea de acordare a autorizației de introducere pe piață. Recomandarea a fost adoptată, iar pe 3 iulie, Remdesivir a devenit primul tratament autorizat pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. Compania farmaceutică Gilead asigură dozele de Remdesivir, fiind primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Cu ajutorul Comisiei Europene au fost puse la dispoziția statelor membre loturi de Remdesivir.

În spitalele din România lipsesc medicamentele din protocolul de tratare a COVID-19. Printre acestea se numără Tocilizumab (RoActemra), folosit în tratarea formelor medii și grave ale bolii. De asemenea, Anakinra, o terapie asemănătoare cu Tocilizumab se găsește în cantități reduse în unitățile medicale din țară. Ultimul medicament e Favipiravir, un antiviral sub formă de pastile ce este folosit în tratarea formelor ușoare și medii ale bolii.  Acum o săptămână, Italia a trimis României peste 5.000 de doze de anticorpi monoclonali. Acest ajutor oferit României vine ca urmare a ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor provocate de numărul mare de cazuri înregistrate cu COVID-19.

Astăzi, 19 octombrie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis 200 de concentratoare de oxigen și 34.000 de teste PCR. O expertă OMS va sta în România 60 de zile pentru a face o analiză a situației critice în care se află țara noastră.  

Experta OMS care vine în România va sta 60 de zile

Articolul precedentFlorin Cîțu „se visează” din nou premier „cu acte în regulă”
Articolul următorUn politician a fost bătut de nevastă ca nu a vrut să bea cu ea
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.