Sursa foto: Exquis.ro

Un consilier local a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva soției sale. Gabriel Grigore Mocanu, fost candidat din partea ProRomania pentru funcția de primar al orașului Făurei, susține că a fost bătut de soție după ce a refuzat să consume alcool cu ea. Cei doi au un copil de nouă ani, informează De Brăila.

Potrivit instanței, soția ar fi început să-l lovească cu pumnii și cu un pahar în zona gâtului. „Reclamantul arată că și în trecut s-au mai întâmplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de către soția sa”, mai relatează sursa citată. Mocanu a precizat instanței că partenera sa de viață devenea mereu violentă după ce consuma alcool.

Politician bătut de nevastă că a refuzat să bea cu ea

Femeia susține contrariul, ea precizând instanței că bărbatul e violent. Instanța judecătorească a emis ordin de protecție pentru 90 de zile. Instanța a motivat că rămânerea în preajma soției reprezintă un pericol pentru Mocanu. În 2020, Gabriel Grigore Mocanu a reușit să obțină 530 de voturi, clasându-se pe locul doi pentru funcția de primar. Primăria a fost câștigată de social-democratul Ionel Voinea, cu 757 de voturi.

Țara noastră ocupă locul doi în Europa la consumul intens de alcool. Potrivit OMS, din cele 5 milioane de cazuri noi de cancer în fiecare an în Europa, 1,4 milioane sunt din cauza consumului de alcool.  

În primele opt luni ale anului 2021 au fost emise 7.000 de ordine de protecție provizorii în cazurile de violență domestică. Organizația nonguvernamentală Centrul Filia precizează că aproape în fiecare zi a anului curent s-a înregistrat un caz în care o minoră a fost violată sau agresată sexual de un adult din familie. În ultimii opt ani peste 400 de femei au fost ucise în familie.  La începutul anului, Parlamentul a adoptat Legea privind monitorizarea agresorilor și persoanelor arestate la domiciliu. Statul român trebuie să cumpere brățările și să pună în funcțiune sistemul electronic de monitorizare până în martie 2022. Valoarea totală a sistemului de monitorizare costă statul aproape 4 milioane de euro.

Dependența adolescenților: Alegerea tipului de alcool, strâns legată de tipul de stres

Articolul precedentMinisterul Sănătății a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în spitale
Articolul următorVasile Dîncu sugerează că PSD ar fi putut să voteze guvernul Cioloș dacă ar fi fost rugați frumos
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.