Florin Cîțu „se visează” din nou premier „cu acte în regulă”

Liderul PNL a sugerat că ar exista, totuși, o cale de împăcare cu USR, dacă aceștia ar renunța la cerințe și îl vor accepta... cu bune și cu rele.

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

Florin Cîțu nu renunță la funcția care l-a consacrat atât de ușor. Mărturie stau ultimele sale declarații, acordate în urmă cu foarte puțin timp. Printre altele, acesta a sugerat că speră să fie repus în fruntea Palatului Victoria, adăugând că aceasta ar fi singura soluție prin care România ar putea să iasă din criza politică și economică în care se află.

Florin Cîțu: „Eu sper că nu o să fie continuată criza politică. Dar dacă asta o să fie decizia politică, o să pot gestiona, astfel încât românii să nu sufere. PNL va încerca să facă majoritate după votul de mâine. Punem pe masă toate opțiunile”

Florin Cîțu a ținut să le amintească celor de la USR că PNL deține dreptul a numi premierul. „În coaliție PNL dă premierul. Toți trebuie să facem un pas în față, nu în spate. PNL are niște decizii deja adoptate”, a mai spus Florin Cîțu.

Fostul premier „cu acte în regulă” a mai spus că niciun alt partid nu are dreptul să cenzureze deciziile PNL. „Avem decizii în BEx. Acea decizie este în continuare, vom vedea dacă vom închide acea decizie, dar în acest moment arătăm deschidere. Toate soluțiile sunt pe masă. Vom vedea care este răspunsul celor de la USR în acest sens, dar dacă vom vedea deschidere, bineînțeles, vom cere în BEx să retragem această decizie. În acest moment decizia este de a nu guverna. Din partea PNL au existat portițe și acum la fel: venim, nu votăm împotrivă”, a completat Florin Cîțu, cel care a sugerat că ar exista, totuși, o cale de împăcare cu USR, dacă aceștia renunță la mândrie și îl acceptă din nou pentru a ocupa funcția de premier.

Citește și: Nelu Tătaru: „Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele”

Articolul precedentContribuabilii primesc emailuri false, în numele ANAF. Instituția a lansat un avertisment
Articolul următorMinisterul Sănătății a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în spitale
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.