Fostul președinte USR, Dan Barna face o comparație între partidul politic și spartanii lui Leonidas. El a precizat că partidul condus de Cioloș e singurul care a venit cu o propunere de premier la consultările de la Cotroceni.

„Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare și au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectați și să arate că se poate. Dacă și noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio șansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea și caracterul de a înfrunta această criză”, a precizat Dan Barna, relatează Digi24.

Mai mult, Barna e de părere că țara trebuie guvernată pentru ieșirea din criza politică în care se află.  Demnitarul consideră că USR poate să conducă România într-o perioadă foarte critică.

Dan Barna: „România are nevoie de guvernare azi”

„Ceea ce vă spun e un lucru foarte clar pe care, din fericire – și am văzut niște sondaje – românii îl văd foarte limpede: există un partid care-și asumă guvernarea în situație de pandemie. Ăla e USR și premierul desemnat e Cioloș. Ideea că ne dăm și noi deoparte că ce-o să zică, o să comenteze un analist sau altul… România are nevoie de guvernare azi. Opiniile, procesele, amenințările dacă se iau măsuri dure pot fi făcute după ce trecem de criză. Hai să ieșim din criză, ăsta e mesajul”, a adăugat el.

Dan Barna este propunerea lui Cioloș pentru funcția de ministru de Externe. Liderul USR, Dacian Cioloș, a depus lista pentru un guvern monocolor în Parlament. Mesajul său a fost unul clar: e nevoie de oameni care să-și asume deciziile politice. Președintele USR are încredere în partidul pe care îl conduce, iar Executivul propus de el va rezolva criza politică.

„Nu e momentul de jocuri politice. Soluția noastră avantajează pe toată lumea.Sper să putem ajunge la o pace politică, aceasta este strategia noastră”, a mai precizat Cioloș, luni, după depunerea listei cu guvernul USR.

Dan Vîlceanu, mărinimos cu Cioloș: PNL se va abține mâine de la vot ca să-l scutească de rușine

Articolul precedentCîțu și-a dat seama că îi lipsește un fidel al PNL la Departamentul pentru Relații Interetnice
Articolul următorFilmul absurd continuă: Șoșoacă a făcut din nou scandal la „Marius Nasta”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.