Deputata Cosette Chichirău, de acum ex-USR, face un exercițiu de imaginație dincolo de aspirațiile pe care și le-a anunțat din punct de vedere politic și… administrativ.

Decisă să candideze la Primăria municipiului Iași la alegerile din 2024, Chichirău face însă un scenariu în care se vede, ipotetic, premierul țării.

Nu ar fi ceva nou în USR, dat fiind că Dan Barna, la momentul în care conducea încă partidul, își imagina după alegerile prezidențiale ce ar fi făcut dacă ar fi fost ales șef al statului.

În ceea ce o privește pe deputata de Iași, aceasta „atacă” tema Schengen, în condițiile în care subliniază că „toamna asta se va înfierbânta din nou subiectul (…) și mai tare”, deoarece „a zis austriacul că tot nu ne lasă înăuntru”.

Și, cum așa-numitul „Bloc democratic” PSD-PNL „n-a livrat nimic”, Chichirău anunță pe Facebook ce ar face dacă ar conduce Guvernul, pentru ca România să intre, în sfârșit, în spațiul Schengen:

Ce aș face eu dacă aș fi prim-ministrul României: aș epuiza cât mai rapid mijloacele legale (acțiune la Curtea de Justiție a UE) și apoi aș începe demersurile pentru recuperarea prejudiciului. Aș propune ca Parlamentul României să ratifice sancțiuni economice împotriva Austriei astfel încât să recuperăm banii pierduți prin acest blocaj abuziv și discriminatoriu.

Aș cere statelor europene să impună sancțiuni împotriva Austriei, iar dacă nu se rezolvă nimic, aș bloca toate deciziile UE până când revenim la respectarea regulilor, tratatelor și bunului simț.

Și vă mai zic ceva: nu e doar vorba de bani, deși e o sumă semnificativă. E vorba de ani de viață pierduți din cauza poluării uriașe de la graniță. De ce să trăim mai puțin și mai prost când putem să ne apărăm drepturile?! Eu consider că este legitim, și deloc „radical”, să obținem ce este al nostru”.

Articolul precedentAcuzații de viol după Școala de vară AUR; reprezentanții partidului văd totul ca pe o înscenare
Articolul următorKelemen Hunor, despre proiectul de lege pentru reducerea deficitului bugetar: „În forma prezentată este inacceptabil pentru noi”