Sursa: Captură video

Acuzații grave după derularea Școlii de vară a AUR, după ce o adolescentă de 17 ani a sesizat oamenii legii că ar fi fost victima unui viol.

În replică, AUR promite că va cerceta, însă o voce din partid lansează ideea că totul este doar o înscenare.

Oficial, pe 16 septembrie, politistii din Ialomita au fost sesizati de către adolescentă că anterior, pe 15 septembrie, a fost plecată cu o delegație AUR în municipiul Constanta, fiind cazați la un hotel. Fata a mărturisit că noaptea a consumat bauturi alcoolice cu mai multe persoane din delegație, iar ulterior nu își mai aduce aminte mare lucru, în afară de faptul că, atunci când s-a trezit, a simțit dureri în zona inghinală, observând totodată că prezintă urme de sânge.

Despre acuzațiile de la Școala Politică „Tineri Pentru România”, deputatul AUR Antonio Andrușceac a declarat la Antena 3 că, din punctul său de vedere, sunt multe semne de întrebare și că ar putea să fie o „înscenare”.

Am demarat în interiorul partidului o anchetă şi acum toată lumea spune că ceea ce reclama această tânără nu este nicidecum un viol, că spune că s-ar fi trezit din beţie cu nişte dureri inghinale. Acum, dacă spune că a făcut o reclamaţie şi a identificat şi doi colegi, rămâne de văzut, lucrurile acestea nu pot fi ascunse, sunt nişte expertise medico-legale care pot să confirme fără niciun fel de tăgadă dacă a fost vorba despre un viol. (…)

Știu că cei care s-au ocupat de evenimentul de la Neptun au luat legătura cu ei, sunt stupefiaţi de ceea ce au auzit, ei sunt cei care ar fi dus fata acasă pentru că, tocmai din cauza consumului de alcool în perioada în care ieşeau din campusul acela nu putea fi controlată şi au anunţat familia că o aducem acasă.

E greu de crezut că odată anunţată familia că îi duci copilul acasă să faci aşa ceva, dar se poate vedea, sunt camere de vederi de-a lungul traseului, mă gândesc că actul sexual reclamat nu putea fi întreținut într-o mașină în mers. Sunt o grămadă de semne de întrebare. (…)

Da, eu cred că este o înscenare, dar nu mă pot pronunţa şi îmi doresc să fie aşa. Altfel, cei care ar fi putut face aşa ceva, eu vă spun, ca părinte, să înfunde puşcăria. Noi nu avem niciun fel de reţinere în a da toate detaliile dacă cumva aflăm aşa ceva, lucruri de care mă îndoiesc dar lucrurile acestea în general trebuie tratate cu mare seriozitate şi cu maximă asprime”, a declarat Andrușceac pentru sursa citată.

De altfel, și AUR a avut o reacție oficială, transmițând că „singurul incident despre care organizatorii Scolii de vară au cunoștință în momentul de față s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaților a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate.

Concomitent, părinții tinerei, alertați de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliție și au cerut intervenția unui echipaj la fața locului. La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă și a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate și neconstatând nimic suplimentar, polițiștii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locație pentru a se reface.

În dimineața zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoțitori care au predat-o părinților. La fel ca toți ceilalți participanți minori, tânăra a venit la Școala de vară cu acordul părinților. Alianța pentru Unirea Românilor a pus la dispoziția poliției listele de participanți și imaginile video înregistrate pe camerele hotelului”.

Articolul precedentÎnalta Curte judecă noua afacere pe banii bâtrânilor: ajutoarele de înmormântare. Rețeta afacerii? „Dau ajutoare sub 40% sută din banii depuși”!
Articolul următorCosette Chichirău și-a dat demisia din USR, vrea la Primăria Iași și face exerciții de imaginație: „Ce aș face eu dacă aș fi prim-ministrul României”