Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor
Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor

Ministerul Finanțelor a publicat astăzi un proiect de lege privind „unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare
a României pe termen lung
”, document înșirat pe 82 de pagini și grație căruia țara noastră ar urma să își revină – financiar vorbind.

Și să fie reduse cheltuielile, deficitul bugetar, precum și alte lucruri minunate, numai că nu toți sunt în asentimentul ministerului condus de liberalul Marcel Boloș.

Printre cei nemulțumiți este și Kelemen Hunor, liderul UDMR, fostul partener de guvernare al actualei coaliții. Și, cumva, Kelemen Hunor dă un ultimatum.

Într-o postare pe Facebook, președintele UDMR critică proiectul de lege în ansamblu, însă dă și câteva exemple pe scurt, semn că a citit din „scoarță în scoarță” documentul.

Este inacceptabil ca Guvernul să intervină în activitatea administrațiilor locale, neținând cont de principiul autonomiei locale!
În cadrul ședinței noastre de grup de astăzi de la Parlament, am ascultat argumentele prim-ministrului și ale ministrului de Finanțe cu privire la măsurile guvernamentale de reducere a deficitului bugetar.

Le-am spus lui Marcel Ciolacu și lui Marcel Boloș că proiectul în forma prezentată este inacceptabil pentru noi! Guvernul nu poate impune cât din bugetul local poate fi cheltuit pentru instituții și pentru programe culturale, sociale și religioase, și nici nu poate comasa, în mod arbitrar, instituții.

În restul proiectului există o improvizație totală. După întâlnire, ne așteptăm ca Guvernul să țină cont de propunerile noastre în forma finală a proiectului”, atrage atenția liderul UDMR.

Articolul precedentCosette Chichirău și-a dat demisia din USR, vrea la Primăria Iași și face exerciții de imaginație: „Ce aș face eu dacă aș fi prim-ministrul României”
Articolul următorPrimarul liberal din Târgu Jiu a trecut la PSD: „Timp de 7 ani nu am știut ce înseamnă sprijin din partea conducerii județene”