Sursa: Captură video Facebook

Senatorul ex-AUR Diana Șoșoacă este din nou în mijlocul unui scandal, după ce vineri fiul său a fost amendat și a rămas fără carnetul de conducere.

Oficial, din ce transmiteau în weekend oamenii legii, fiul Dianei Șoșoacă a fost oprit în trafic cu greu, după ce ar fi încercat să fugă de polițiști, iar la testarea cu alcooltestul a ieși un pic de alcoolemie, cât de o contravenție, așa că „a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 1.885 lei, iar ca sancțiune contravențională complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, pe o perioadă de 120 de zile”, arată un comunicat al Poliției”.

Nu a existat doar o consecință legală, pentru că senatorul Șoșoacă a ieșit la atac și a acuzat că de fapt este o înscenare „la ordin politic”. Șoșoacă a scris pe Facebook că se aștepta la așa ceva, ba chiar a anunțat de iarna trecută că „i se va înscena băiatului meu un dosar pentru consum de droguri sau consum alcool” și că acuzațiile împotriva fiului său de 30 de ani, deși este vorba doar despre o contravenție, este fabricat:

4 echipaje de poliție îl așteptau la 8 dimineața, în timp ce eu eram la Iași. Nimeni din presă nu mi-a acordat drept la replică. Ce nu vă spune presa este că au pus câinii de droguri pe el și i-au pus testul de droguri care a ieșit negativ. Este sportiv de performanță (…). Sunt testați nonstop alcool și droguri. Norocul lui că a fost însoțit și de alți colegi, căci altfel îi plantau și alte lucruri, ca să nu zicem droguri!”.

Cu toate susținerile senatorului, comunicatul poliției făcea totuși referire la absența substanțelor interzise, fiind detaliat și „filmul” evenimentelor de vineri dimineață, când „în jurul orei 7:55, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1, în zona intersecției cu DJ 101-Balotești, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu a oprit. Polițiștii rutieri au procedat la urmărirea autoturismului, iar după o distanță de aproximativ 300 m au reușit să-l oprească. Conducătorul autovehiculului, respectiv un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul drug test, rezultatul fiind negativ la consumul de substanțe psihoactive.

Diana Șoșoacă a avut însă și alte explicații legate de nedreptatea care i s-a făcut fiul său. Astfel, aceasta a scris în aceeași postare de pe Facebook că totul este instrumentat de… SRI. De altfel, totul este o conspirație, în care sunt implicați mai mulți factori:

La nici 24 de ore după ce am descins la SRI și am sesizat acest serviciu cu anchetele privatizării Mintia cu cooperarea agenților secreți SRI care au distrus economia României, precum și încă alte probleme cu privire la siguranța națională în care este implicat SRI, băiatului meu i s-a înscenat un dosar la ordin politic.
Nicio TV mass media nu a prezentat unicul demers al unui politician în 32 de ani împotriva sistemului corupt!
(…) Bravo SRI, ai arătat că funcționezi!
”.

Însă, chiar dacă lasă de înțeles că e singură împotriva tuturor, SOS, partidul în care aceasta a anunțat că s-a înscris – pe 30 mai, în plenul Parlamentului – a emis un soi de comunicat de presă, în care arată că „se solidarizează cu senatoarea în cazul înscenării la care a fost supus fiul domniei sale”.

Articolul precedent  Alarmant: Producţia de miere din România, redusă la jumătate în acest an
Articolul următorDosar penal după cazurile de toxiinfecție alimentară apărute la o nuntă din județul Brașov