Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Mai mulți studenți din Țările de Jos au inventat vehiculul electric care absoarbe carbon. Deși seamnănă cu o mașină sport obișnuită, vehiculul captează mai mult carbon decât emite.

Scopul nostru final este să creăm un viitor mai durabil”, a spus Jens Lahaije, de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven.

Numit ZEM, de la mobilitate cu emisii zero, vehiculul electric care absoarbe carbon, cu două locuri, este dotat cu un acumulator Cleantron litiu-ion. În plus, majoritatea pieselor sale sunt imprimate 3D din materiale plastice reciclate

Obiectivul este de a minimiza dioxidul de carbon emis pe toată durata de viață a mașinii, de la fabricație până la reciclare, a adăugat el.

Vehiculele electrice cu baterie practic nu emit CO2 în timpul funcționării în comparație cu vehiculele cu motor cu combustie, dar producția de celule de baterie poate crea atât de multă poluare încât este nevoie de zeci de mii de kilometri pentru a atinge „paritatea carbonului” cu modelele comparabile pe combustibili fosili, scrie Reuters.

Studenții își imaginează un viitor în care filtrele vor putea fi golite la stațiile de încărcare

ZEM folosește două filtre care pot capta până la 2 kilograme de CO2 la fiecare 30.000 de kilometri parcurși, a estimat echipa de la Universitatea din Eindhoven.

Studenții își prezintă vehiculul într-un tur de promovare în SUA către universități și companii începând de pe Coasta de Est și până în Silicon Valley.

Articolul precedentZeci de copii au fost evacuați în urma unui incendiu izbucnit într-un spital din Timișoara
Articolul următor  Alarmant: Producţia de miere din România, redusă la jumătate în acest an
Jurnalist full-time / Pesimist part-time