Sursă foto: Facebook/Gabriel Coica
Sursă foto: Facebook/Gabriel Coica

Gabriel Coica, viceprimarul Municipiului Târgu Jiu, a precizat că a fost contactat de mai mulți cetățeni care au participat la spectacolul organizat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” vineri, 16 septembrie.

Potrivit declarațiilor, oamenii au fost indignați de faptul că artiștii au folosit un limbaj obscen, reptând mai multe cuvinte vulgare.

Viceprimarul din Târgu Jiu: ”Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, de ce o instituție de cultură este în măsură să organizeze spectacole în care se folosește un limbaj obscen”

Viceprimarul a precizat că, deși astfel de spectacole sunt apreciate și au un public numeros, nu teatrul era instituția potrivită care să promoveze așa ceva.

Prin urmare, Gabriel Coica a cerut deja explicații conducerii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” pentru cele întâmplate, dar și informații referitoare la suma cheltuită.

Viceprimarul va verifica cheltuielile efectuate din banii din buget

De altfel, mai ales în ultima vreme, s-a observat, la teatru, o rapiditate de cheltuire a banilor din buget, fără o prioritizare şi fără o analiză de oportunitate sau de raportare la calitate-preț. În ultima categorie, se încadrează investiția de schimbare a scaunelor din sala de spectacole. O să verific dacă această lucrare este absolut necesară pentru confortul spectacolelor sau pentru avizarea sălii, conform legislației în vigoare. În caz contrar, nu trebuie făcută doar pentru a cheltui, până la finalul mandatului de manager, toți banii din bugetul instituției”, a transmis viceprimarul, într-un text publicat pe contul de Facebook.

De asemenea, Coica a atașat mai mult fotografii cu scaunele ce urmau a fi achiziționate, în care este vizibilă calitatea net inferioară față de cea a scaunelor existente.

Viceprimarul a explicat că această investiție ar fi angrenat instituția, dacă nu ar fi solicitat o analiză mai profundă, în cheltuirea, pe repede înainte, a unor sume foarte mari.

Am aflat cu stupoare, zilele trecute, că pe fațada teatrului se dorește să fie montate panouri publicitare video. Evident, fără respectarea reglementărilor în vigoare, fără o prioritizare a nevoilor instituției, fără transparență, ceea ce îndreptățește ideea că singura țintă a actualei conduceri este cheltuirea rapidă a banilor instituției”, se precizează în text.

O altă cheltuială dubioasă este cea legată de producția piesei “Toboșarul”

Gabriel Coica a adăugat că, pentru realizarea piesei, conducerea teatrului s-a angajat că va aloca o anumită sumă în cadrul programului ”File din poveste”.

Totuși, piesa a avut deja avanpremiera în cursul acestei săptămâni. Prin urmare, fiind deja produsă, aceasta a costat dublu.

Nu avem detalii întrucât nici până în prezent nu a existat o comunicare clară a acestor informații. În schimb, deşi avanpremiera piesei a avut deja loc, conducerea teatrului a transmis Consiliului Local o solicitare de rectificare bugetară, destinată să acopere cheltuielile de peste 100.000 lei făcute ÎN PLUS!”, a mai transmis Coica.

Viceprimarul din Târgu Jiu acuză o risipire inconştientă a bugetului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”

Acesta a explicat că, pe lângă subvenția oferită de primărie, instituția a beneficiat şi de sume importante de bani primite de la Guvernul României. Vicepriamarul consideră că transparența în cheltuirea banilor publici este prioritară şi că această risipire inconştientă a bugetului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” trebuie să înceteze.

Luni, voi solicita și punctul de vedere al compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, intenția noastră fiind de a stopa irosirea haotică a fondurilor existente în bugetul teatrului, până la selectarea unui nou manager”, a conclus Gabriel Coica.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 3 din București: ”În total, sunt aproape de 1.000 de locuri libere pentru creșă și grădiniță”
Articolul următorNicolae Ciucă: ”Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time