Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Într-o declarație postată pe contul de socializare, Nicolae Ciucă a precizat că, în momentul de față, există un proces de înmagazinare a gazelor naturale care a depășit rata de 80%.

Prin urmare, România a atins ținta stabilită de Comisia Europeană pentru data de 1 noiembrie.

Premierul României a transmis că vor fi continuate proiectele deja începute pentru asigurarea independenței energetice a României.

Gazele naturale existente în Marea Neagră vor asigura independența energetică a României

Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%. România a atins astfel ținta stabilită de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie. Continuăm proiectele deja începute pentru asigurarea independenței energetice a României, precum extracția de gaze naturale din Marea Neagră, care acoperă aproximativ 10% din necesarul de consum al țării”, se arată în textul distribuit astăzi, 19 septembrie, pe contul de Facebook.

Nicolae Ciucă: ”Protejăm consumatorii casnici”

În egală măsură, Nicolae Ciucă a adăugat că vor exista suficiente cantități de gaze pentru sezonul rece. Astfel, vor fi protejați consumatorii casnici, IMM-urile, serviciile sociale, dar și industria critică.

Așa cum am promis, vom avea suficiente cantităţi de gaz pentru iarna 2022–2023, astfel încât să protejăm consumatorii casnici, IMM-urile, serviciile sociale și industria critică”, a transmis premierul României.

În data de 8 septembrie, purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că România este capabilă să ofere, prin resurse proprii, atât gaze naturale, cât și energie electrică. Practic, statul e pregătit să gestioneze nevoia de aprovizionare.

În plus, stocurile de gaze naturale depășesc stocurile din anul trecut.

Articolul precedentSpectacol cu un limbaj obscen, în Târgu Jiu. Viceprimarul: ”De ce o instituție de cultură este în măsură să organizeze astfel de spectacole?”
Articolul următorPercheziții într-un dosar de înșelăciune: tombole false la Câmpia Turzii, sub condiția achiziționării de produse în valoare de sute de euro
Jurnalist full-time / Pesimist part-time