Sursa: Captură video

Acțiune de amploare în Câmpia Turzii, într-un dosar de înșelăciune în care au fost identificate zeci de persoane vătămate. Până în acest moment, mai mulți suspecți au fost audiați, procurorii dispunând măsura reținerii acestora.

Duminică, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, în cooperare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, Biroului de Investigații Criminale Turda, dar și cu sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Călărași, Olt, Ilfov și București, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov au efectuat 16 percheziții domiciliare, la locuințele a 11 persoane bănuite de infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Astfel, au fost efectuate percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman și Dâmbovița, unde au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 148.482 de lei, 24.570 de euro, 1.500 de lire și 400 de dolari, precum și 18 telefoane mobile, dar și înscrisuri de interes în cauză sau alte probe și mijloace de probă utile în cadrul procesului penal.

Sursa: Poliția Română

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, totul a plecat de la un eveniment organizat de o societate comercială pe subiectul nutriției în municipiul Câmpia Turzii pe 5 februarie anul trecut, când „o femeie ar fi fost desemnată câștigătoarea unei tombole, sub condiția achiziționării unor produse în valoare de 820 de euro, prezentate în cadrul evenimentului, însă, ulterior, nu a mai putut revendica premiul, acesta constând într-un aparent sejur turistic”.

Timp de mai bine de un an au fost efectuate cercetări, pentru ca, la acest moment, polițiștii să facă vorbire de nu mai puțin de 33 de persoane vătămate.

Prejudiciul cauzat, evaluat la peste 200.000 de lei, a fost recuperat de polițiști. De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a 3 autovehicule și unui imobil.

În urma probatoriului administrat, față de 7 bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive”, se arată în comunicat.

Articolul precedentNicolae Ciucă: ”Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depășit 80%”
Articolul următorANRE, amenzi de aproape 15 milioane de lei aplicate în 3 ani. Printre sancționați, și E.ON