Ciolacu: „Pentru mine contează mai mult PSD decât să ocup eu funcţia de preşedinte”

Liderul social democraților renunță la șefie dacă i s-ar face dosar penal

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, la B1 TV, că ar renunța la șefia partidului dacă i s-ar face vreun dosar penal. Declarația sa vine în contextul scandalurilor în care este implicat premierul Cîțu, despre care se spune că ar fi „scheleții din dulap” înaintea alegerilor interne. Mai mult, Ciolacu a ținut să precizeze că dacă i s-ar face o nedreptate nu înseamnă că trebuie să scufunde partidul.

„Nu-mi e frică de absolut nimic. Dacă găseşte cineva ceva, totuşi… E o vorbă pe care ar trebui să o reţinem cu toţii: să nu-ţi fie frică de ceea ce ai făcut, să-ţi fie frică de ceea ce se poate inventa despre tine, voi face pasul în aceeaşi secundă. Sunt şi alţi colegi în partid care pot să preia conducerea PSD”, a declarat Ciolacu, adăugând că nu va face o greșeala ca cea a premierului, care se ține cu dinții de funcții.

Ciolacu: „O să mă lupt în justiţie”

Marcel Ciolacu are și soluții în cazul unui astfel de scenariu, care în opinia sa este foarte posibil, considerând că întotdeauna președintele PSD a fost o „țintă vie” pentru adversarii politici.

„Pentru mine contează mai mult PSD decât să ocup eu funcţia de preşedinte. (…) Dacă mi se va face vreun dosar penal – care nu am ştiinţă – în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului. O să mă lupt în justiţie, dar eu nu pot să mut această luptă, până la urmă incorectă, să o mut şi să o transfer pe partid şi aşa trebuie să facă orice lider”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seară, la B1 TV.

De altfel, Ciolacu a precizat că în situația sa, Florin Cîțu nu mai are ce să caute la șefia Guvernului. Mai mult, consideră că dacă lui i s-ar face o nedreptate „asta nu înseamnă că trebuie să scufund partidul”, ci își asumă și bunele și relele când acceptă să fie președintele PSD, dar și funcția de șef al Camerei Deputaților, dând exemplul foștilor președinți care au dosare penale, ba chiar și condamnare cu executare.

„Sunt pregătit în orice moment să fac pasul înapoi în cazul în care există sau se face vreun abuz asupra mea. (…) Eu sunt ferm convins că am dosare la DNA şi reclamaţii, dar să se şi adeverească”, a adăugat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu îl desconsideră pe Vîlceanu. „Nu este chiar din produsele high class ale PSD”

Articolul precedentRareș Bogdan, alături de Florin Cîțu: „A fost un vârf de lance în războiul cu PSD”
Articolul următorConstanța va avea un nou sediu pentru Muzeul de Istorie