Gaze naturale
Gaze naturale. Sursa foto :.uzpbihor.ro.

 Criza energetică apărută ca urmare a reducerii livrărilor de gaz rusesc obligă Uniunea Europeană să solicite cele 27 de state membre, printre care se află și România, să se gândească la un plan de reducere a consumului de gaze, potrivit romaniatv.net.

Măsura ar putea deveni obligatorie dacă problemele legate de livrarea combustibililor se agravează

 O oprire completă a livrărilor de gaze ruseşti către Uniunea Europeană ar putea reduce Produsul Intern Brut al UE cu până la 1,5%, dacă iarnă următoare va fi una geroasă și nu vor fi luate măsuri preventive pentru a economisirea energiei. Bruxelles-ul se intenționează să le ceară țărilor membrilor UE să reducă „imediat” consumul de gaze.

Oficialii de la Bruxelles  avertizează că Europa riscă să rămână fără combustibil în această iarnă, deoarece Rusia restricționează livrările

În condițiile în care în ultima lună Rusia a redus volumul de gaze furnizat prin conducta principală spre Germania, Agenţia Internaţională a Energiei ia în calcul posibilitatea unor reduceri suplimentare. Fatih Birol, directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei, a avertizat că Uniunea Europeană se confruntă cu riscul unei „alerte roşii”, fiind necesare „reduceri suplimentare semnificative pentru a pregăti Europa pentru iarna grea care urmează”

Comisia Europeană va stabili ținte voluntare de reducere a gazelor, se arată într-un proiect de document care prevede că obiectivele vor deveni obligatorii dacă vor avea loc întreruperi grave ale aprovizionării. „Dacă acţionăm acum împreună, perturbările vor fi mai reduse şi mai puţin costisitoare, facilitând solidaritatea şi evitând necesitatea unor acţiuni neplanificate şi necoordonate mai târziu, în situaţia unei potenţiale situaţii de criză generată de reducerea rezervelor”, se arată în documentul Comisiei Europene. Agenţia Internaţională a Energiei  a avertizat că demersurile făcute de către UE pentru  diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz natural nu mai sunt suficiente, deoarece există pericolul  raţionalizarii dacă nu este restricţionată cererea pentru a permite acumularea de rezerve suficiente de gaze pentru iarnă.

504 animale fără stăpân au fost sterilizate, gratuit, în Sibiu

Articolul precedentPoliția Călărași refuză să-l ancheteze pe comisarul care a luat de la ZOO Călărași un ied „floriu” în condiții suspecte: „Nu se derulează nicio anchetă internă”
Articolul următorControl ANPC la Xclusive Pub din București: gândaci, rugină și produse expirate