Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un incendiu de proporții a izbucnit la Mănăstirea Tărcuţa din judeţul Neamţ.

Deși pompierii se află la fața locului și se luptă cu flăcările, există posibilitatea ca focul să afecteze și pădurea.

Fondul forestier este amenințat de incendiu

Pompierii intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu produs la Mănăstirea Tărcuţa din judeţul Neamţ, iar focul se poate extinde la biserică şi la fondul forestier, anunță news.ro, citat de Știri pe Surse.

Portivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, incendiul se manifestă la mai multe anexe.

În aceste momente pompierii intervin pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la Mănăstirea Tărcuţa din comuna Tarcău. Incendiul se manifestă la mai multe anexe din interiorul ansamblului mănăstiresc cu posibilitatea propagării la biserică şi la fondul forestier”, a transmis ISU Neamţ.

Romsilva: ”A crescut numărul incendiilor în fondul forestier”

Ieri, 19 iulie, reprezentanții Romsilva au precizat că numărul incendiilor produse în fondul forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor a crescut semnificativ. Doar în prima jumătate a acestui an, au fost înregistrate 711 incendii, față de 98 de incendii înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Majoritatea acestor incendii, 693 din 711, s-au înregistrat în zone de deal și de câmpie, principala cauză fiind extinderea incendiilor de vegetație produse în proprietățile agricole vecine fondului forestier, în urma arderii miriștilor și a vegetației uscate”, se arată în comunicatul Romsilva.

Incendiile au afectat 10.304 hectare, din care 10.191 hectare au fost incendii de litieră, iar 98,93 hectare sunt suprafețe regenerate recent, 285.041 de puieți forestieri fiind distruși. De asemenea, în incendii au fost distruși și 1.129 metri cubi de lemn

Conform studiilor, valoarea totală a pagubelor provocate de aceste incendii în fondul forestier administrat de Romsilva, în primele șase luni ale anului, este de 951.302,64 lei.

Cele mai multe incendii s-au înregistrat în fondul forestier administrat de direcțiile silvice Gorj, cu 124 incendii, Sibiu, cu 73 incendii, Caraș – Severin cu 48 de incendii și Mehedinți cu 44 incendii în fondul forestier administrat”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentCadavrul unui bărbat a fost descoperit într-o clădire părăsită din Timișoara
Articolul următorExplicație CFR: Aerul condiționat funcționează în trenurile din România, dar ”nu face răcoare”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time