Sursă foto: Facebook/CFR Călători
Sursă foto: Facebook/CFR Călători

CFR Călători a anunțat că instalațiile de climatizare din trenurile din România ar putea să nu mai asigure răcirea în parimetrii normali.

Acest fapt se datorează temperaturilor exterioare ridicate cu care întreaga țară se confruntă.

Temperaturile au ajuns și la 38 de grade Celsius, iar instalațiile de climatizare nu mai fac față

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, instalaţiile de climatizare din trenuri ar putea să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade, care, la nivelul şinei şi al cutiei vagonului, pot însemna şi peste 50 de grade Celsius.

În contextul prognozelor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie privind temperaturile ridicate şi disconfortul termic accentuat din această perioadă, CFR Călători face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali”, se precizează în document.

Care sunt recomandările CFR pentru persoanele care aleg să se deplaseze cu trenul, pe perioada de caniculă

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.
Articolul precedentIncendiu de proporții la o mănăstire din Neamț: pădurea din zonă riscă să fie distrusă de flăcări
Articolul următorKelemen Hunor: ”UDMR reabilitează și construiește spitale, baze sportive, case de cultură, instituții de învățământ, poduri și drumuri”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time