Captură video/Romsilva
Captură video/Romsilva

Romsilva a publicat recent un videoclip inedit în care o ursoaică, însoțită de cei doi pui ai săi, a fost surprinsă de camerele de monitorizare.

Grupa mică surprinsă într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. Ursoaica cu cei doi pui a fost filmată de camerele de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Natural Putna Vrancea”, precizează Regia Națională a Pădurilor.

Romsilva: ”Ursoaicele sunt devotate și protectoare cu puii lor, iar aceștia rămân alături de ele cel puțin doi ani”

În comunicatul publicat pe pagina de Facebook, reprezentanții au precizat că România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană. De asemenea, la noi în țară urșii au habitatul în zona munților Carpați.

De asemenea, Romsilva a reamintit că pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Putna Vrancea are o suprafață de peste 38.000 de hectare

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri”, au precizat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor.

În prezent, Romsilva administrează 3.13 milioane hectare păduri de stat, 80% din acestea fiind certificate internațional.

De asemenea, asigură administrarea a 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de peste 850.000 de hectare.

Articolul precedentKlaus Iohannis, solicitare după discuția cu preşedintele Ungariei, la Cotroceni: Proiectele de interes să nu fie discriminatorii pe baza etniei
Articolul următorBucurești: 880 de blocuri și un spital rămân fără apă caldă până pe 3 iulie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time