Fundația Internațională Ana Aslan

Comitetul de Management NET4Age-Friendly este format din cercetători și cadre universitare din 39 de țări participante (Albania, Austria, Belgia, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Olanda, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Ungaria).

               La întâlnire, ultima pe parcursul celor 4 ani de derulare a proiectului (2020-2024), sunt așteptați fizic 35 de membri și online aproximativ 40 de membri, cercetători și cadre universitare recunoscute la nivel international.

               Întâlnirea Comitetului de Management al Acțiunii COST NET4Age-Friendly va fi organizată în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, prin catedra de Geriatrie și Gerontologie, Departamentul 5, și va asigura vizibilitatea la nivelul universităților și instituțiilor europene, ai căror reprezentanți vor fi prezenți la București.

Comitetul de Management NET4Age-Friendly a aprobat desfășurarea la București a ultimei întâlniri, ca urmare a succesului și feedback-ului pozitiv primit din partea cursanților și a lectorilor, cu ocazia organizării celor 2 Școli de vară Cost Actions de către UMFCD (Septembrie 2022, Iunie 2023). Întâlnirile precedente MC au fost organizate de instituții publice și universități europene în Olanda (Haga, Mai 2023), Germania (Hamburg, Septembrie 2022), Ungaria (Szeged, Mai 2022), Italia (Capri, Octombrie 2021) și Portugalia & Olanda (Online, Octombrie 2022).

            Programul COST (Cooperare Europeană în domeniul cercetării științifice și tehnice) este un element fundamental al Spațiului European de Cercetare ERA (European Research Area).

           Întâlnirea Comitetului de Management al Acțiunii COST  CA19136 – International Interdisciplinary Network on Smart Healthy Age-friendly Environments COST “NET4AGE-FRIENDLY” va avea loc în zilele de 21 mai și 22 mai 2024 la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, Sala de Consiliu, Bd. Eroii Sanitari nr. 8.

            Evenimentul este organizat de Acțiunea COST NET4Age-Friendly, în parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

             Acțiunea COST NET4Age-Friendly este o rețea de Cercetare multidisciplinară, unică în România, în cadrul căruia este promovată în societate viața sănătoasă, incluziunea socială, viața independentă, dar și îmbătrânirea activă.

            Această rețea națională de cercetare este coordonată de Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, Președintele Fundației Ana Aslan Internațional.

Instituțiile care au constituit de la bun început la nucleul Acțiunii COST sunt Fundația Ana Aslan Internațional, ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea Politehnica București, CANARY TECHNOLOGY INNOVATIONS S.R.L., U.M.F. ”Carol Davila” București, rețeaua fiind extinsă pe parcurs.

Scopul este acela de a încuraja și susține conștientizarea, crearea și implementarea unor medii interne și externe inteligente, sănătoase pentru generațiile prezente și viitoare.

NET4AGE-FRIENDLY își propune în continuare să depășească fragmentarea și lacunele critice atât la nivel de inovație conceptuală, cât și pragmatică, în medii sensibile, prietenoase cu vârsta și durabile, pentru a aborda provocările politicii europene de cercetare și politici.

           NET4AGE-FRIENDLY este deja utilizat ca un conector pentru implicarea și găzduirea de sesiuni tematice periodice cu părțile interesate locale și regionale și reprezentanții utilizatorilor din diverse țări, precum și pentru încurajarea creării și împărtășirii cunoștințelor între cercetători.

         O atenție deosebită este acordată, cităm, ”promovării implicării investigatorilor de carieră timpurie, antreprenorilor și participanților din țările țintă țintă de incluziune a COST”.

VIASorin PREDA
SURSĂFundația Ana Aslan Internațional
Articolul precedentCampania electorală plină de plângeri penale. Popescu Piedone VS postul de televiziune Realitatea
Articolul următorStațiunea Saturn nu va beneficia de apă potabilă
Senior partner Ziarul de Investigatii