Sursa: wikipedia

Accident aviatic tragic soldat cu moartea președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, și a altor oficiali iranieni, inclusiv guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati.

Elicopterul în care se afla președintele Ebrahim Raisi s-a prăbușit după ce se întorcea de la o vizită în nord-vestul Iranului, la granița cu Azerbadjan, în orașul Tavil.

Din trei elicoptere care transportau mai mulți oficiali iranieni și care zburau pe aceeași rută, două au pierdut contactul cu cel în care se afla președintele Ebrahim Raisi.

Cele două au aterizat în orașul Tabriz în condiții de siguranță, iar după câteva ore, cel în care se afla președintele a fost găsit pe un munte din nord-vestul Iranului, serviciile de salvare anunțând încă de la acel moment că situația „nu este bună”.

Ulterior, agenția de știri Mehr, citată de B1 TV, a anunțat că președintele Ebrahim Raisi a fost găsit decedat, la fel ca ceilalți oficiali care se mai aflau la bord. Trupurile celor care se aflau în elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului Ebrahim Raisi au fost găsite carbonizate, însă au putut fi identificate.

Elicopterul preşedintelui Raisi a fost complet ars în urma prăbuşirii (…) din păcate, ne temem că toţi pasagerii sunt morţi”, a declarat un oficial iranian, potrivit aceleiași surse.

În vârstă de 63 de ani, politicianul iranian, jurist de profesie, a fost ales președinte la alegerile prezidențiale care au avut loc la 18 iunie 2021. A preluat mandatul de președinte începând cu data de 3 august 2021.

Articolul precedentStațiunea Saturn nu va beneficia de apă potabilă
Articolul următorClotilde Armand s-a plasat singură pe primul loc în sondaje