Clotilde Armand - Foto zin.ro

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat „publicității” un sondaj comandat de USR, în care dumneaei și formațiunea pe care o reprezintă dă bine pe toate planurile.

După cum singură precizează pe Facebook, sondajul „comandat de USR pentru Sectorul 1 – sondaj destinat alegerilor locale, parlamentare și europarlamentare” s-a derulat în perioada 8 – 25 aprilie, respondenți fiind 1.300 de alegători.

Iar bine e doar pentru USR, pentru că, potrivit sondajului citat de primărița de sector, cei mai mulți respondenți ar fi nemulțumiți de actualul Guvern, iar Alianța PSD-PNL este considerată „un lucru rău pentru România” de 48%3%, în vreme ce 38% nu sunt de acord cu această afirmație.

Clotilde are cea mai mare notorietate – 93,8%, urmată de Liviu Negoiță (74,3%) și George Tuță (40,3%), iar ca intenție de vot la Consiliul Genral al Capitalei – 38,4% ar vota cu Alianța USR-PMP-FD, urmată ca intenție de vot de Alianța PSD-PNL, cu 36,4%. Și la votul privind consiliul Sectorului 1 s-ar alege majoritar tot membrii Alianței USR-PMP-FD (36,7%), în timp ce 35,7% ar vota cu PSD-PNL. Tot USR ar câștiga și la Parlament – 28,5%, în vreme ce PSD ar obține 25,3%.

Pe persoană fizică, Clotilde Armand ar fi votată de 34/4% dintre respondenți, în vreme ce 28,3% ar vota cu George Tuță (PSD-PNL). Previzibil, la primăria Capitalei, Nicușor Dan ar obține cele mai multe voturi – 44,9%, iar Cristian Popescu Piedone – 33,2%. Sondajul este într-adevăr „vechiuț”, ca să zicem așa, în condițiile în care pe locul III ca intenție de vot, cu 12,5%, s-ar clasa Cătălin Cîrstoiu, „susținut de Alianța PSD-PNL”.

Aceasta în condițiile în care a trecut aproape o lună de când alianța la care se face referire a decis (pe 22 aprilie), să îl retragă pe Cîrstoiu din cursa electorală, candidați fiind Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL). Există o notă, anume că „sodajul s-a suprapus 3 zile (23 – 25 aprilie) cu noii candidați PSD-PNL”, ceea ce a dus la un procent de 3,5% pentru Firea și 1,1% pentru Burduja.

După toate aceste detalii citate dintr-un sondaj vechi de o lună, Clotilde Armand nu pare totuși prea convinsă, dat find că, în această dimineață, a postat un alt mesaj pe Facebook, plin de greșeli gramaticale și de exprimare. O fi un semn de destabilizare:

Am clădit alături de Nicușor partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul în Capitală. Apoi Uniunea Salvați România. Am bătut țara asta în lung și lat pentru ca tu să ai o alternativă la clasa politică. Și am reușit. Am intrat consilii și primării, am intrat în Parlament și am distrus rotițele unui sistem putred de corput și incompetent. Și deranjăm. Deranjăm fiindcă noi suntem din alt aluat spre deosebire de majoritatea politicienilor. Deranjăm fiindcă noi n-am vrut să se fure liniște în primăriile noastre sau să punem panseluțe, să schimbăm sistemic borduri și să aruncăm cu banii către mass media să ne laude.

În 2016 ne-au furat voturile. Într-o singură noapte au schimbat rezultatele. Și nu am renunțat. Am continuat bătălia noastră în consiliul local. V-am promis atunci că acești corupți și mafia transpartinică din primărie trebuie să dispară. Pentru că această instituție trebuie să funcționeze în interesul cetățenilor și nu a partidului.

În 2020 au vrut să ne fure din nou voturile. Și i-am prins în flagrant. Am stat și am păzit sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 zi și noapte. Am păzit fiecate vot. Și am ieșit învingători chiar dacă după tot acest episod au încercat să ne hărțuiască cu televiziunilor lor abonate la banii publici, chiar dacă au vrut să spună că albul e negru. Au urmat patru ani grei de luptă în care s-au întâmplat foarte multe.

Ne-am întors acum.Mai puternici, mai determinați. Vrem să continuăm să reconstruim în orașul nostru pentru ca voi să simțiți cu adevărat că merită.
Noi nu facem #NiciuPasÎnapoi și avem nevoie de voi să ne fiți alături.
Voi sunteți majoritatea!
”, transmite Clotilde Armand.

Articolul precedentDoliu în Iran: președintele Ebrahim Raisi, mort într-un accident aviatic
Articolul următorAPORT, George! Good BOY!