Președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, Pavel Popescu, a declarat în cadrul dezbaterii „Energia României în noua economie”, organizată de România Durabilă şi EM 360, că cele mai mari probleme ale țării noastre sunt lipsa de responsabilitate și lipsa de a plăti pentru ceea ce s-a făcut în detrimentul țării.
Acesta a amintit că în urmă cu ceva ani, Legea offshore a „deranjat”, motiv pentru care parlamentarii nu au dezbătut-o.
„Este foarte simplu să batem din palme astăzi că a trecut Legea offshore. Suntem în preajma unui conflict deschis şi trebuie să ne uităm în urmă să vedem cine au fost parlamentarii României care au blocat acest proiect de lege. Ţara perpetuează dialogul uitării, dar eu cred că trebuie să vedem cine au fost aceşti oameni care au blocat aceste proiecte, cu subiect şi predicat”, a declarat acesta, potrivit stiripersurse.ro.
România poate deveni în următorii ani un furnizor de energie în regiune
De asemenea, Popescu este de părere că parlamentarii ar trebui să coboare din „turnul lor de fildeș” și să se concentreze pe proiectul Cernavodă, în valoare de șapte miliarde de dolari.
„Cred că independenţa energetică a României trebuie accentuată din toate punctele de vedere, pentru că există interese comune mai mult ca oricând”, a mai spus Popescu.
Reamintim că miercuri, Camera Deputaților a adoptat proiectul legii offshore cu 248 de voturi „pentru” şi 34 de voturi „împotrivă.”
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că odată cu începerea investițiilor în Marea Neagră, țara noastră va deveni indepedentă energetic și va produce gaze naturale mai mult decât consumă.
„Practic putem spune că odată cu începerea investițiilor în Marea Neagră, România va deveni independentă energetic, vom produce gaze naturale mai „Legea aduce stabilitate și predictibilitate, un regim fiscal prietenos și sunt convins că va ajuta investitorii să ia decizia de investiție. Mai mult, protejează interesele naționale ale României, în caz de criză energetică putem interveni și redirecționa gaze către consumul intern și, de asemenea, putem impune un control asupra contractelor bilaterale în sensul că Autoritatea Rezervelor Statului poate interveni și poate cumpăra gaze naturale la același preț pe care îl cumpără operatorii în contractele bilaterale”, a spus ministrul Virgil Popescu în urmă cu o zi.
Citește și articolul: Nicolae Ciucă: Legea offshore va fi adoptată azi, în cinci ani vom deveni independenți din punct de vedere energetic