Captură video Youtube
Captură video Youtube

În momentul de față, în România nu există niciun caz şi nici măcar o suspiciune de variolă a maimuţei.

Această boală a fost depistată în Europa şi America de Nord.

Potrivit declarațiilor oferite de managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva Iaşi”, medicul Florin Roşu, boala nu se transmite uşor. Poate fi, totuși, prevenită prin vaccinarea împotriva variolei umane.

Florin Roşu, medic de boli infecţioase, arată că virusul variolei care este responsabil pentru boala denumită variola maimuţei, provoacă o boală uşoară care se vindecă spontan în câteva săptămâni, informează News.ro, citat de Știri pe Surse.

Nu există un vaccin împotriva acestei afecțiuni

În declarațiile făcute, mediul a adugat că nu există vaccin sau tratament special destinat acestei patologii. Prin urmare, prevenţia poate fi realizată prin vaccinarea împotriva variolei umane, metodă care şi-a verificat eficacitatea chiar în anul 2003, când s-a stopat răspândirea acesteia în Statele Unite ale Americii.

În momentul de faţă, în România, nu există niciun caz sau nici măcar o suspiciune a acestei patologii”, a declarat, joi, managerul unităţii sanitare ieşene.

Care sunt simptomele variolei maimuței

Este un virus asociat, de obicei, călătoriilor în Africa de Vest. Semnele clinice sunt reprezentate de erupţie. Aceasta este asemănătoare rujeolei, herpesului uneori chiar şi sifilisului. Sunt prezente febra, cefaleea, dureri de spate ganglioni limfatici umflaţi. Un semn foarte important – frisoane, oboseală accentuată. Cum se transmite? Prin contact cu fluidele corporale sau picături de salivă de la persoanele sau animalele infectate, dar nu se transmite uşor”, mai afirmă medicul de boli infecţioase.

Articolul precedentMintea românului de pe urmă. De ce unii parlamentari s-au opus de-a lungul timpului Legii offshore
Articolul următorAsistent medical din Maramureș, reținut după ce a fost prins că falsifica buletine de analiză toxicologică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time