Sursa foto: Observator
Sursa foto: Observator
Advertisement

Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că nu vor fi introduse noi taxe și impozite, în contextul în care România se confruntă cu o creștere a prețurilor atât la alimente, cât și la gaze și electricitate.

„Niciodată în situaţii de criză nu se majorează impozitele, deci nu se vor majora nici în România şi nici nu vor fi introduse alte impozite”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

De asemenea, liderul social-democrat a anunțat că ministrul Finanțelor va prezenta, în cel mai scurt timp, o analiză care are drept scop „o optimizare fiscală.”

Românii, tot mai săraci de la o lună la alta. Scumpirile în lanț afectează milioane de oameni

„O optimizare fiscală înseamnă că laşi de undeva, unde s-a creat o discrepanţă, şi vii cu o anumită impozitare, dar reduci în altă parte. (…) La proprietăţi există (discrepanţe – n.r.) şi nu din analizele mele, ci din analizele auditurilor financiare. Haideţi să aşteptăm peste două săptămâni”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Totodată, întrebat dacă va fi introdus impozitul progresiv, iar cei cu salarii mari vor fi taxați mai mult, președintele Camerei Deputaților a spus că ministrul Finanțelor urmează să vină cu informații cu privire la acest lucru.

 „Cine a spus acest lucru? Aţi văzut la ştiri, la televiziune sau am spus eu acest lucru? Eu nu am ce să vă explic ceva ce nu am spus eu şi nimeni din coaliţie. Eu vă pot explica după ce ministrul de Finanţe vine şi ne face o prezentare. Ce mă deranjează pe mine, dar nu în ceea ce vă priveşte pe dumneavoastră, este că nu încercăm să intrăm într-o normalitate şi să înţelegem că aşa este normal – să vorbim în spaţiul public de aceste lucruri, nu în birouri, ascunşi”, a spus Ciolacu.

În încheierea mesajului său, liderul PSD a spus că visul românilor este de a avea o țară ca afară, dar pentru ca acest lucru să devină realitate este nevoie de modificări la sistemul fiscal.

„(…) Trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa. Nu mergem să ne comparăm totuşi cu o ţară foarte dezvoltată economic, cum sunt Germania sau Franţa, dar încercăm să ne comparăm cu ţări cum ar fi de exemplu Polonia, ţări care au avut cam acelaşi istoric ca şi România”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Citește și articolul: Ciolacu, despre creșterea economică: ”Ne-a ajutat Dumnezeu și a plouat două zile”

Advertisement
Articolul precedentFanfara Muzica Apelor reia seria concertelor
Articolul următorMintea românului de pe urmă. De ce unii parlamentari s-au opus de-a lungul timpului Legii offshore
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.