Sursa foto: Pixabay

Secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu, a anunțat că cel puțin 8 milioane de români se află în afara granițelor țării.

Acesta a mai precizat că jumătate de milion se află doar în Franța, mai mult decât statul francez a declarat, iar în alte țări există peste 1 milion de români.

„Avem 150.000 – 200.000 de români în plus, care nu sunt identificaţi sau număraţi”, a spus Florin Cârciu, la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung, potrivit Agerpres.

Românii „fug” din țară în străinătate pentru o viață mai bună. Ce măsuri ar putea lua Guvernul pentru a-i aduce înapoi

Cârciu a precizat că se vor căuta soluții pentru a aduce parte din cei 8 milioane de români ce se află în străinătate.

„(…) Să îi convingem prin măsuri să se întoarcă acasă, să lucreze în România. Vom găsi soluţii prin echivalarea salariilor sau apropiere de salariile din afara graniţelor, acolo unde se regăsesc astăzi”, a mai spus secretarul de stat.

Totodată, acesta a amintit că patronatele nu sunt cele care își doresc să îi repatrieze pentru că au nevoie de ei acolo.

„Sunt convins că le vom găsi împreună cu Guvernul României, să convingem românii din afara graniţelor că şi în România se poate trăi decent şi se poate câştiga, dacă nu ca în statele europene avansate, măcar aproape”, a concluzionat Florin Cârciu.

Reamintim că în țară, de la debutul primei etape a recensământului, peste 7,5 milioane de cetățeni au reușit să completeze chestionarul de autorecenzare. Prima etapă a fost prelungită până în 27 mai. În a doua etapă a recensământului vor fi chestionați de un recenzor românii care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv de pe care să răspundă la întrebări.

Citește și articolul: Perioada de autorecenzare a recensământului populației și locuințelor s-ar putea prelungi

Articolul precedentDin ce în ce mai mulți adolescenți consuma alcool: O fată de doar 13 ani a ajuns la Psihiatrie
Articolul următorFirmele și instituțiile publice vor fi obligate să investească în panouri fotovoltaice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.