Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

O fată de 13 ani a ajuns la Psihiatrie din cauza alcoolului.

Adolescenta va fi evaluată de un specialist, după ce a fost transportată de o ambulanţă la Secţia de Pediatrie.

Medicii de aici au precizat că fata se afla într-o avansată stare de ebrietate, relatează Monitorul de Botoșani, conform G4 Media.

Copila ar fi consumat alcool peste măsură la Zilele Oraşului

După ce a fost transportată la Centrul de Primire a Urgențelor din cadrul Secției de Pediatrie, fata a fost diagnosticată cu intoxicaţie alcoolică acută.

De asemenea, aceasta prezenta tulburări de comportament. Conform procedurilor, medicii au intervenit, acordându-i tratament de specialitate.

Internată la secția de Psihiatrie, fata a fost supravegheată până a fost stabilizată

Ulterior, minora a fost direcţionată către secția de neuropsihiatrie infantilă pentru un consult de specialitate”, a spus un medic din cadrul Secţiei de Pediatrie.

Medicul primar de psihiatrie pediatrică Laura Jijie a explicat că există din ce în ce mai mulţi dintre copiii consumatori de alcool sau droguri. Aceștia provin din familii dezorganizate.

Potrivit medicilor, săptămânal ajung la spital, în medie, 2-3 tineri din cauza consumului de băuturi alcoolice

În ultima perioadă a crescut numărul adolescenţilor cu consum de alcool, combinat cu consum de substanţe psihoactive. Din păcate, frecvenţa cu care sunt internaţi a crescut. Lipseşte suportul familial. Copiii provin din familii dezechilibrate, disfuncţionale, cu absenţa supravegherii şi autorităţii parentale. Aceşti adolescenţi, vulnerabili fiind, vor găsi soluţia la problemele şi dificultăţile cu care se confruntă prin consum de alcool combinat cu consum de droguri”, a afirmat medicul Laura Jijie.

Articolul precedentCiolacu, despre creșterea economică: ”Ne-a ajutat Dumnezeu și a plouat două zile”
Articolul următorCâți români se află în afara granițelor țării. Guvernul caută soluții pentru a aduce o parte dintre ei în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time