Procesul fostului premier al Italiei, amânat din motive medicale

Silvio Berlusconi este acuzat de mituirea martorilor într-un dosar de prostituție

Fostul premier italian Silvio Berlusconi este grav bolnav, iar procesul său pentru acuzația de mituire de martori ar trebui suspendat temporar, a declarat miercuri un procuror din Milano, transmite Reuters, citat de AlephNews.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost internat și externat din spital în acest an, după ce a fost infectat cu noul coronavirus, în septembrie anul trecut, iar în ultimele zile au crescut speculațiile privind o deteriorare a stării sale de sănătate.

„Credem cu siguranță că Berlusconi este grav bolnav și suferă de o boală gravă. Așa arată certificatele medicale”, a declarat procurorul Tiziana Siciliano. Potrivit lui Federico Cecconi, apărătorul lui Berlusconi, acesta este îngrijit la domiciliu.

Vorbind în timpul unei audieri pentru un caz legat de cel în care Berlusconi a fost achitat pentru că a întreținut relații sexuale cu o minoră poreclită „Ruby”, Siciliano a declarat că fostul premier italian ar trebui să fie scutit temporar de a fi judecat. Judecătorul va decide dacă va separa poziția lui Berlusconi de ceilalți inculpați pe 26 mai, când urmează să aibă loc o nouă audiere în acest caz.

Acuzațiile și problemele de sănătate ale lui Berlusconi

De patru ori premier al Italiei, cel mai longeviv șef de executiv al Italiei, Silvio Berlusconi este acuzat că a mituit martori pentru a păstra tăcerea în cazul prostituției minorelor, începând din 2013. El a negat întotdeauna orice acuzație.  Ultimul său mandat în funcția de premier a fost încheiat în 2011, prin demisie. Anunţul demisiei lui Berlusconi a venit după ce un vot în parlamentul italian a demonstrat că premierul nu mai are sprijinul majorităţii. Aceasta a fost însă doar ultima picătură care a umplut paharul. La cel mai recent summit G20, premierul a fost forţat să accepte supravegherea reformelor italiene de către FMI, semn al neîncrederii liderilor lumii în capacitatea oficialului de a scoate Italia din criză, scria presa vremii.

Silvio Berlusconi a părăsit sâmbătă Spitalul San Raffaele din Milano, după o internare de cinci zile. El a mai fost spitalizat în martie și de două ori în aprilie. De asemenea, el a fost internat în ianuarie din cauza unei probleme cardiace.

Olaf Scholz, candidatul SPD la funcția de cancelar al Germaniei

Articolul precedentCîțu – Ciolacu, întâlnire de „gradul zero” pe tema PNRR
Articolul următorO scrisoare pierdută! Avocata lui Dragnea a amenințat un jurnalist după apariția unei epistole pe care acesta i-ar fi scris-o lui Donald Trump