tudorel toader ordonante
Liviu Dragnea / Foto: Facebook

La scurt timp de la anunțul făcut de procurorii anticorupție legat de inculparea lui Liviu Dragnea într-un nou dosar, legat de vizita pe care acesta a făcut-o în SUA, în mass media a apărut parte din rechizitoriu, în care este și o scrisoare pe care acesta i-ar fi trimis-o lui Donald Trump.

Scrisoarea ar fi datată mai 2017, iar în rândurile ei Dragnea îl invită pe Trump să viziteze țara noastră, asigurându-l că românii îl vor aștepta extaziați și că va face istorie, asemenea lui George Bush la vremea lui.

Scrisoarea i-a fost prezentată în direct avocatei lui Liviu Dragnea, însă probabil atmosfera era deja încordată, dat fiind că azi dosarul de liberare condiționată a acestuia a fost amânat. Tribunalul București, unde se judecă contestația, a dispus amânarea cauzei pentru lipsă de apărare, dar şi pentru a se emite adresă la Penitenciarul Rahova, care trebuie să comunice „situația actualizată privind zilele câștig obținute ca urmare a muncii prestate pe durata încarcerării”.

În acest context, avocata Flavia Teodorescu a avut o reacție cel puțin neașteptată, declarând telefonic că procurorii nu i-au adus la cunoștință despre existența acestei scrisori. Din acest motiv, avocata lui Dragnea consideră că scrisoarea este un fals, iar cei care au publicat-o ar putea avea mari probleme din punct de vedere legal. Inclusiv de la dumneaei, dând chiar termen de o oră pentru a i se prezenta documentul, în caz contrar amenințând cu judecata.

figurează în rechizitoriul celui mai nou dosar instrumentat de DNA și care îl vizează pe fostul lider PSD aflat acum după gratii. Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat la Realitatea Plus că scrisoarea este un fals și că procurorii DNA nu i-au dat și ei, așa cum e legal, rechizitoriul când l-au trimis în judecată pe clientul său.

Mi se pare o bătaie de joc. În primul rând mi se pare o bătaie de joc pentru că presa are acest rechizitoiu, noi nu. Nici domnul Dragnea, nici avocații, nimeni. În al doilea, rând, această scrisoare nu ne-a fost pusă la dispoziție de către parchet, ceea ce este un lucru extrem de grav. În al treilea rând, nu este normal să se distrugă reputația unui om într-un asemenea mod.

Această scrisoare nu există, Liviu Dragnea, nu a scris-o, iar dacă doamna Ionela Arcanu are un fals, va suporta rigorile legii. Faceți verificările surselor nu mai dați așa, oricum. Vă rog frumos să-mi puneti la dispoziție acest document, clar? În numele si pentru Liviu Dragnea vă rog frumos, într-un interval de o oră să-mi puneți la dispoziție acest document, altfel vă dau în judecată”, a spus Flavia Teodosiu, în direct la Realitatea Plus.

Scrisoarea, așa cum a fost reprodusă în presă, nu e neapărat incriminatoare. Din ce se arată, Dragnea îi explica lui Trump că poate considera rândurile pe care i le adresa drept „o invitație deschisă” pentru o vizită, având totuși recomandarea ca data să fie înainte sau după vizita acestuia la Bruxelles din 25 mai a acelui an.

Odată ce ajungeți la București, în numele politicului și al comunității de afaceri, vă invit să vorbiți poporului român și lumii prin intermediul Parlamentului nostru. Mai mult, consider că, în cazul în care susțineți un discurs public în fața unei largi audiențe în Piața Constituției din București, exact în fața clădirii Parlamentului, rezultatul ar fi un succes răsunător.

O inițiativă similară a președintelui Bush, în timpul vizitei pe care a efectuat-o în România acum 15 ani, a făcut istorie. Am convingerea că prezența dumneavoastră la București va extazia populația. La un astfel de eveniment ne putem aștepta să participe mai mult de 150.000 de oameni pe străzi, pentru a sărbători sosirea dumneavoastră și parteneriatul care ne leagă”, sunt o parte din rândurile care ar fi fost adresate fostului președinte al Americii.

Articolul precedentProcesul fostului premier al Italiei, amânat din motive medicale
Articolul următorCîțu: „Românii au înțeles mesajul”