Cîțu: „Românii au înțeles mesajul”

De la 1 iunie, noi relaxări, chiar dacă nu va fi atinsă „borna” celor 5 milioane de persoane vaccinate

România a trecut cu puțin peste 4 milioane de persoane vaccinate de la începutul campaniei, din 27 decembrie, dar chiar și așa, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că vor exista noi măsuri de relaxare din 1 iunie, mizând pe faptul că populația a înțeles mesajul în privința vaccinării. Care deși nu este obligatorie, este necesară pentru ieșirea din pandemie.

„În primul rând, în România eu știu că se poate. Putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta este, de fapt, obiectivul – să atingem o anumită cifră. Obiectivul este să depășim pandemia. Şi nu putem să depășim pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare, sau de infectare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viaţă mai bună”, a declarat premierul Cîțu după ședința de Guvern de miercuri.

De altfel, săptămâna trecută Executivul a adoptat o hotărâre de guvern prin care a fost decis noile măsuri de relaxare, precum și calendarul de implementare a acestor măsuri, care însă sunt condiționate de atingerea obiectivelor de vaccinare. Concret, pentru 1 iunie „borna” este de 5 milioane de persoane vaccinate, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

La nuntă din prima zi de vară

Potrivit măsurilor de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie, nunțile, botezurile, mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.

În ceea ce privește sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

Conform CNCAV, la raportarea de miercuri, erau înregistrate 4.029.619 persoane vaccinate, din care 2.996.487 cu schema completă. Dintre acestea, 45.337 de persoane s-au imunizat cu serul de la Johnson&Johnson, ce se administrează în doză unică.

PSD se opune discriminării copiilor din cauza vaccinării anti-Covid

Articolul precedentO scrisoare pierdută! Avocata lui Dragnea a amenințat un jurnalist după apariția unei epistole pe care acesta i-ar fi scris-o lui Donald Trump
Articolul următorStreinu-Cercel avertizează: „trebuie să fim foarte atenţi!”