Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marți, că românii nu trebuie să își facă griji cu privire la intrarea României într-un colaps economic, precizând că până în acest moment nu există probleme cu șomajul, chiar dacă inflația a crescut îngrijorător.
Acesta a precizat că și Marea Britanie, Olanda și Germania se confruntă cu o inflație istorică. Mai mult, cu programul „Sprijin pentru România”, în țara noastră lucrurile vor merge în direcția potrivită datorită investițiilor ce au fost deblocate.
Întrebat dacă românii se vor trezi cu noi taxe și impozite, liderul social-democrat a spus că nu se pune problema ca anul acesta, astfel de măsuri să fie puse în practică.
România va avea o creștere economică dublă
„Am spus foarte clar, când eşti într-o criză economică, la un prag de criză economică – şi nu doar România, în primul rând întreaga Europă şi mai ales zona de inflaţie în zona euro- este exclus să vii cu taxe noi. De obicei se vine cu o redimensionare a taxelor în momentul în care ai o creştere economică. Eu am văzut ce a zis Banca Mondială, şi a spus că vom avea anul acesta creştere economică. Vreau să vă zic că, în comparaţie cu Germania, aproape dublă”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit stiripersurse.ro.
Mai mult, președintele PSD a mai declarat că nu se pune problema ca în 2022 să se schimbe vreun sistem de impozitare, amintit de jaloanele din PNRR.
„Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic care nu-l mai ştiu care este în România, că la dividende e 5, la venituri 10, la profit e 16. Trebuie să lămurim această struţo-cămilă pe care o avem în România”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.
Totodată, acesta a lăudat programul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,7 miliarde de lei. Acesta a adăugat că este dublu față de orice alt proiect pe care guvernele de dreapta l-a implementat înainte.
(…) Aproape 7 miliarde dorim să îi aducem din exerciţiul financiar 2016-2020, unde iarăşi îmi cer scuze, guvernele de dreapta de dinainte ne-au adus la o absorbţie de 53%, media europeană fiind de 65. Eu mă bucur că domnul Boloş a venit la MIPE şi a găsit deja soluţia şi dialogul cu Comisia pentru a nu pierde acei bani europeni, granturi de 14 miliarde. Nu vorbim de împrumuturi”, a concluzionat Marcel Ciolacu.
Citește și articolul: Marcel Ciolacu: ”Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin”