Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Peste 80 de mii de ucraineni au decis să rămână în țara noastră, de la debutul războiului ruso-ucrainean, majoritatea fiind primiți în casele românilor, în centre organizate și în cele administrate de ONG-uri.

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, că pe cel mai mare grup de sprijin pentru ucraineni din țara noastră, Uniți pentru Ucraina, românii au lăsat anunțuri prin care se oferă „să adopte” familii ucrainene sau să le cumpere masa de Paște.

Unul dintre membrii a anunțat că „a adoptat” trei mămici, patru copii și o mămică însărcinată. De asemenea, o altă persoană a anunțat că va oferi o masă de Paște unei familii din Sectorul 2, precizând că a făcut o listă cu familiile refugiate ce au nevoie de ajutor.

Cu mic, cu mare, românii se oferă să-i sprijine pe ucrainenii care au fugit din calea tancurilor rusești

Două mame au scris pe grupul respectiv că sunt foarte recunoscutăoare pentru ajutorul pe care românii l-au oferit, spunând că sunt „infinit de buni.”

Grupul a înființat și fondul „Uniți pentru Ucraina”, unde românii pot dona cele necesare pentru ca ucrainenii să se poată bucura de Sărbătorile Pascale. De asemenea, se pot face donații și în bani cu care se vor cumpăra medicamente, haine, rechizite și hrană pentru familiile care au fugit din Ucraina.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Vlad Gheorghe a precizat că anul acesta, în special de Paște, românii trebuie să își deschidă ușile pentru ucrainenii care au fost nevoiți să lase totul în urmă și să înceapă o viață nouă, departe de casa lor.

„Gândiţi-vă că ucrainenii sunt acum într-o ţară străină, au plecat doar cu o valiză departe de casa lor, au familiile înjumătăţite, au taţi, soţi, fraţi pe frontul de luptă, iar veştile de acasă sunt cutremurătoare. Avem datoria să-i ajutăm pe cât se poate să simtă puţină bucurie, să aibă un pic de normalitate în zilele de sărbătoare”, a explicat Vlad Gheorghe, iniţiatorul grupului.

Reamintim că prin grupul creat de europarlamentarul USR, zeci de mii de ucraineni au reușit să își găsească un loc de cazare, locuri de muncă, haine, produse necesare și un sprijin într-un loc necunoscut.  Zilnic, sute de cereri de ajutor din partea ucrainenilor îşi găsesc rezolvarea aproape instantaneu pe grupul cu cca 280 000 de membri.

Citește și: Deputat USR: ”Ucraina nu este singură. Ucraina nu va ceda. Ucraina este apărată”

Articolul precedentPreședintele PSD dă asigurări că țara noastră nu este într-un colaps economic
Articolul următorPolonia refuză să mai plătească pentru vaccinurile anti-Covid
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.