Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre independența României față de gazul rusesc și despre războiul dus de Putin în Ucraina.

Ciolacu a venit cu asigurări precizând că, legea offshore ar putea trece de Parlament, în trei săptămâni.

Liderul social-democrat: ”Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Legea offshore ar putea trece de Parlament în trei săptămâni”

Referitor la lege, liderul PSD a afirmat că aceasta va fi însoțită de o procedură de urgență. În momentul de față, această lege se află în Camera Senatului.

Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcție de cât stă la Senat, va trece și merge către promulgare”, a spus, la RFI, Marcel Ciolacu, conform publicației Gândul.ro.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, de asemenea, dacă dacă exploatările din Marea Neagră vor fi afectate de războiul din Ucraina.

Nu, nu. Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Nu cred că un stat trebuie să se lase impresionat de agresiunea unui dictator, dimpotrivă, trebuie să arătăm că noi ne continuăm investițiile și dezvoltarea statului român, în pofida anumitor așa-zise amenințări din partea Rusiei”, a ținut să puncteze liderul PSD.

PSD susține acest proiect al legii offshore, după ce tot PSD-ul a fost cel care a promovat, în trecut, o variantă a legii care a blocat orice investiții

În cadrul interviului, Președintele Camerei Deputaților a mai adăugat că este convins că România va deveni independentă de gazul din Rusia anul viitor.

Este o abordare în interiorul coaliției și o adaptare la realitatea pe care o trăim cu toții. Eu n-am fost niciodată ipocrit să nu recunosc anumite greșeli pe care le-a făcut PSD. Acea lege a fost o greșeală că nu s-a finalizat, pentru că orice lege este perfectibilă, categoric. Nu a fost dusă la capăt și a fost, poate, folosită ca un instrument de negociere. Nu cunosc toate detaliile și nici nu mă interesează, pentru că cred că PSD a intrat în altă direcție și în altă logică”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Articolul precedentUn copil a adus o sticlă de tequila la grădiniță şi a împărţit-o cu colegii
Articolul următorPrețul la gaze naturale în Europa își continuă declinul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time