S-a terminat renumărarea voturilor din Sectorul 1. Tudorache ar avea cu 1.360 de voturi mai mult ca Armand

În luna februarie, PSD făcea plângere acuzând fraudarea alegerilor locale din Sectorul 1

Dan Tudorache / Clotilde Armand

Renumărarea voturilor în cazul situației puțin spus alambicate din Sectorul 1 s-a terminat, anunță polițiștii și procurorii care s-au ocupat de caz. „Frauda de la Sectorul 1”, sau mai pe românește, deznodământul poveștii cu sacii cărați din secțiile de votare, pare să fi ajuns acum la sfârșit. Potrivit surselor ZiuaNews.ro, în momentul de față, fostul edil al Sectorului 1, Dan Tudorache, ar avea cu 1.360 mai multe voturi decât contracandidata sa, Clotilde Armand, cu toate că, la prima numărătoare, aceasta a fost dată drept câștigătoare.

Renumărarea voturilor a început în luna februarie 2021

Dacă în luna februatie, polițiștii și procurorii decideau renumărarea voturilor în cazul presupusei fraude electorale din Sectorul 1, ce o viza pe Clotilde Armand, împreună cu întreaga sa echipă de campanie, iată că astăzi telenovela pare să capete un deznodământ. La dispoziția procurorilor, polițiștii au preluat aproximativ 1.600 de saci plini cu voturi, depozitați la Tribunalul București, fiind ridicați în tranșe de câte 500. Pentru siguranță, procesul a fost filmat integral.

Clotilde Armand, acuzată de consilierii PNL Sector 1 de nerespectarea legii cu privire la proiectul de buget pentru 2021

Operațiunea de renumărare a voturilor s-a desfășurat la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, într-un spațiu special amenajat strict pentru renumărare. Secția specială a dat, astfel, dispoziții, iar un număr de zece polițiști s-au ocupat cu punerea acestora în aplicare, având termen de două luni pentru a duce operațiunea la un bun sfârșit. A fost nevoie de ajutorul poliției, în acest caz, întrucât Secția specială nu ar fi beneficiat de un spațiu pe care să-l dedice numărării voturilor, a informat, la vremea respectivă, procurorul Sorin Iașinovschi, cel care se ocupă de plângere.

De unde a început totul

Totul a început cu o plângere făcută de social democrați, în urma scandalului cu sacii de voturi mutați și a rezultatului alegerilor locale din Sectorul 1, cele care au desemnat-o câștigătoare pe USR-ista Clotilde Armand. La scurt timp de la aceste două evenimente, PSD înainta plângerea, acuzând fraudă electorală de proporții, de 1.000 de voturi pe care social democrații le bănuiau a fi furate „din contul” lui Dan Tudorache.

Articolul precedentJudețul Brașov, locul unde se încearcă atragerea de bani europeni pentru gunoaie, cu repetiție, după un eșec răsunător. Autoritățile promit că și-au propus… un SMID
Articolul următorComisia juridică a Senatului a decis: Șoșoacă a încălcat deontologia parlamentară