Sursa Foto: Facebook

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă se face vinovată de încălcarea deontologiei parlamentare, a decis Comisia juridică a Senatului, potrivit Agerpres.

Cu chiu cu vai, membrii comisiei au reușit să analizeze sesizarea PNL la adresa Dianei Șoșoacă, care inclusiv în timpul lucrărilor care se desfășurau pe 13 aprilie a avut compartamentul său obișnuit.

La acea dată, preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a încercat să o oprească din cauză că purta o mască de protecţie neconformă, Şoşoacă a reușit să intre în sală, a fost scoasă afară și a chemat poliția pentru a reclama că a fost agresată, iar ulterior, când a intrat din nou în sală, membrii au părăsit ședința. În urma votului, nu toți membrii Comisiei juridice au fost de acord că senatoarea Șoșoacă are un comportament nepotrivit pentru un parlamentar.

Comisia juridică a constatat cu majoritate de voturi că faptele reclamate în cuprinsul sesizării de către grupul PNL se subscriu conţinutului a trei abateri de la deontologia parlamentară care sunt identificate în Regulamentul Senatului, în Codul de conduită al parlamentarilor, precum şi în Legea Statutului deputaţilor şi senatorilor. Comisia juridică va înainta Biroului permanent raportul cu aceste constatări ale abaterilor de la deontologia parlamentară a senatorului în cauză, urmând ca Biroul permanent să decidă ce sancţiune este oportun a fi aplicată senatoarei în cauză.

Se impune să avem cel puţin o abatere consistentă obiectiv, nu doar cele cu caracter simbolic, dar subscriu şi punctelor de vedere ale colegilor mei, care astăzi în comisie au spus: ‘Poate e bine ca un avertisment şi o astfel de discuţie să simbolizeze, să arate mai mult detaşarea, delimitarea noastră netă, categorică faţă de continuarea exercitării în acest mod de până acum a mandatului de către senatorul care a fost sesizat în Biroul permanent’. Sper să aibă un efect.

E dorinţa noastră să ne continuăm activitatea pe următorii 4 ani, până la finalizarea mandatului, cu respectarea Regulamentului, pentru că suntem aici în slujba cetăţenilor, nu pentru a face scandal sau a exercita mandatul într-un mod injurios. Nu pentru asta am fost aleşi”, a explicat Iulia Scântei, preşedintele Comisiei juridice.

În sesizarea semnată de senatorii PNL se arăta că a lor colegă Diana Şoşoacă „încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecţie în sala de plen a Senatului, dând în permanenţă dovadă de iresponsabilitate”.

Articolul precedentS-a terminat renumărarea voturilor din Sectorul 1. Tudorache ar avea cu 1.360 de voturi mai mult ca Armand
Articolul următorCoaliția de guvernare, în ședință. PNL și UDMR îi oferă susținere necondiționată premierului Cîțu