Coaliția de guvernare, în ședință. PNL și UDMR îi oferă susținere necondiționată premierului Cîțu

La scurt timp, premierul Florin Cîțu a plecat din ședință pentru a participa la o emisiunea de televiziune. Întrebat de moderator când va exista un nou ministru al Sănătății, premierul Florin Cîțu a declarat: „Eu sper cât mai repede”. Ședința se va relua mâine, la ora 16:00

Foto: Facebook Dan Barna

Ședința coaliției de guvernare a început la orele 17:00 și este în plină desfășurare chiar și acum, în momentul transmiterii acestei știri. În mod cert, cele două tabere nu vor renunța atât de ușor la propriile pretenții. Dacă cerințele sunt destul de clare: păstrarea în funcție a premierului Florin Cîțu și desemnarea unui nou ministru al Sănătății, din partea USR PLUS, de partea cealaltă a baricadei încă vorbim despre necunoscute. Singurul lucru cert, atunci când vorbim despre doleanțele celor de la USR PLUS, este plecarea din funcție a premierului, reacție apărută imediat după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ședința coaliției de guvernare ar putea să aibă multe episoade

Un alt lucru știut este că, la intrarea în ședință, copreședintele USR PLUS, Dan Barna, și-a manifestat ferm opinia și mai ales cerința pe care de gând să o înainteze liberalilor, de a-i retrage susținerea premierului Florin Cîțu, cel care a sosit la ședință acompaniat de liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Iar dacă tensiunile de până acum nu erau suficiente întru adâncirea impasului politic, și până la urmă, administrativ, în care se află atât cele două entități politice, cât și întreaga țară, setul de declarații de astăzi, al premierului Cîțu și al președintelui PNL, Ludovic Orban, vine să mai pună o lopată de pământ peste orice urmă de împăcare. Astfel, putem fi martorii unei ședințe desfășurată pe episoade, în cel mai bun caz. În cel mai rău, USR PLUS alege să retragă de la guvernare.

Pe de altă parte, tot astăzi, Vlad Voiculescu declara că nu înțelege de ce n-ar putea fi numit tot el ministru al Sănătății, în ciuda faptului că săptămâna trecută a fost demis. „Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”, spunea acesta la Europa FM.

UPDATE 21:10: Declarațiile premierului Florin Cîțu, după plecatea din ședință

La scurt timp, premierul Florin Cîțu a plecat din ședință pentru a participa la emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu, de la Digi24. Întrebat de moderator când va exista un nou ministru al Sănătății, premierul Florin Cîțu a declarat: „Eu sper cât mai repede. Ministerul Sănătății este în vârful pandemiei și avem nevoie pentru ca România să câștige lupta. (…) Singura soluție este să avem aceasta coaliție funcțională și colegii de la USR PLUS au acest drept, de a alege un nou ministru al Sănătății”.

Mâine, coaliția de guvernare se va reuni, într-un episod doi al ședinței, la ora 16:00.

Comisia juridică a Senatului a decis: Șoșoacă a încălcat deontologia parlamentară

Articolul precedentComisia juridică a Senatului a decis: Șoșoacă a încălcat deontologia parlamentară
Articolul următorÎn Covasna, colectarea deșeurilor funcționează perfect, dar covăsnenii încă se mai confruntă cu asaltul grămezilor de gunoaie și moloz
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.