Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Investiție în turism, în viitor, modernizare și implicare, totul cu ajutorul fondurilor europene, gestionate ca la carte: 15 bungalow-uri pe apă și o piscină situată chiar în mijlocul fluviului.

Ceea ce se întâmplă la Berzasca resprezintă un exemplu despre cum se pot face lucruri cu ajutorul banilor europeni.

Au fost construite 15 bungalow-uri, suspendate pe piloni, deasupra Dunării, dar și un lung ponton care face legătura lor cu malul românesc al fluviului.

Fonduri europene în valoare de 200 de mii de euro

Este o investiție de 600 de mii de euro, din care 200 de mii sunt bani europeni. Dezvoltatorul proiectului a dorit să pună în valoare frumuseţea Clisurii Dunării, într-un loc cu multe atracţii în imediata apropiere, precizează Digi 24.

Sorin Liubimirescu, consultant în acest proiect, a explicat că, pentru a intra în posesia banilor, există mai multe posibilități: în tranșe sau cu ajutorul unui avans. Astfel, pentru Caraș Severin, au fost accesate doar două tranșe, care au fost folosite spre finalul proiectului.

Foto: Digi 24

Noi am implementat pe banii noștri trei sferturi din proiect, după care am depus dosarul pentru plată, prima tranșă, iar la finalul proiectului s-a dat diferența, deci cred că a fost în două tranșe, dacă țin eu bine minte, în jur de 100 de mii prima tranșă și în jur de 90 și ceva de mii ultima tranșă, care a venit după ce s-a făcut procesul-verbal de recepție, în care au participat și cei de la FIR”, a explicat Sorin Liubimirescu.

Fondurile au fost folosite pentru construcția căsuțelor și pentru procurarea a tot ceea ce se traduce ca ”echipament”. De asemenea, absolut tot ce intră la capitolul dotări din căsuțe a fost parte din finanțare din partea Uniunii Europene.

Întrebat despre cât de mult ajută aceste fonduri europene, consultantul a precizat că este vorba despre un ajutor foarte mare și binevenit, mai ales pentru cine este la început și nu a avut un alt business în trecut.

Cea mai mare piscină de pe Dunăre va fi construită în mijlocul fluviului

În ceea ce privește o posibilă dezvoltare și o extindere a proiectului, Sorin Liubimirescu a povestit că în fiecare an căută să aducă ceva în plus, iar în cursul anului 2021 se va construi cea mai mare piscină de pe Clisura Dunării, piscină care va fi chiar în mijlocul Dunării.

La fel ca și căsuțele, și piscina va fi pe apă, iarăși un lucru inedit. Vrem să facem și un restaurant. Prima dată, când am accesat primele fonduri, a fost doar pentru cazare, nu și alimentație publică. Deci proiectul a fost aprobat doar pentru cazare, iar anul ăsta vrem să depunem proiectul, nu știu dacă vom reuși să-l implementăm, dar piscina vrem să o implementăm până la vară, când vom deschide”.

Conform declarațiilor lui Sorin Liubimirescu, proiectul pentru piscină și pentru construcția unui restaurant se va axa și pe ajutorul fondurilor europene.

Articolul precedentClotilde Armand, acuzată de consilierii PNL Sector 1 de nerespectarea legii cu privire la proiectul de buget pentru 2021
Articolul următorMinisterul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial, din greșeală, o listă cu 500 de medici și numerele lor de telefon
Jurnalist full-time / Pesimist part-time