Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial, din greșeală, o listă cu 500 de medici și numerele lor de telefon

Ministrul interimar al Sănătății a afirmat că se încearcă retragerea anexei care conține numerele de telefon ale medicilor și că ordinul va fi actualizat fără aceste informații

Ministerul Sănătății a publicat recent în Monitorul Oficial, din greșeală, o listă care conține numele, dar și numerele de telefon a 500 de medici din țară. În urma aflării acestei informații, ministrul interimar al Sănătății a anunțat că va retrage acest ordin și îl va retrimite fără anexa în care apare lista doctorilor, transmite Digi24.

Ordinul de publicare în Monitorul Oficial a fost publicat pe 13 aprilie 2021, iar acesta prevede o listă actualizată a experților medicali din România. Printre alții, în anexă apar medici care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor atât la nivel central, cât și la nivel județean.

Ordinul prevede o listă în care apar numele doctorilor, instituțiile în care își desfășoară activitatea, dar și numerele de telefon ale acestora. La trei zile distanță de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătății a fost notificat cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal.

În cadrul Ministerului Sănătății a fost declanșată o anchetă internă pentru a se afla cum s-a ajuns în această situație. Informațiile publicate de Digi24 arată că s-a considerat că lista este asumată în totalitatea datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale, ceea ce înseamnă că așa au fost transmise de către Colegiul Medicilor din România.

„Este o nebunie. Ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă pentru că deja avem două documente, sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ. Înțeleg că avem o problemă cu documente publicate în Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie. Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat timp de patru luni de zile cu acest documente”, declară Florin Cîțu.

Ministrul interimar al Sănătății a afirmat că se încearcă retragerea anexei care conține numerele de telefon ale medicilor și că ordinul va fi actualizat fără aceste informații.

Articolul precedentProiect din fonduri europene: 15 bungalow-uri pe Dunăre și o piscină, construită în mijlocul fluviului
Articolul următorCîțu, susținut de Orban: „În momentul în care un ministru îl atacă pe premier trebuie să plece acasă”