Sursa foto: Antena3

Furtuna Eunice, formată în Irlanda, a afectat o parte a Regatului Unit și nordul Franței, iar meteorologii au anunțat rafale de până la 115 km/h în Danemarca și Germania.

Autoritățile au recomandat cetățenilor să rămână în case și să stea departe de copaci, schele și linii de înaltă tensiune.

De asemenea, sute de zboruri și feriboturi au fost anulate în partea de nord-vest a Europei din cauza vântului puternic, inregistrându-se și nouă decese.

În Anglia, pe Insula Wight a fost înregistrată o rafală de 196 km/h

Ultimul deces provocat de furtuna Eunice a fost semnalat de polițiștii germani: un șofer a murit în urma căderii unui copac pe vehiculul său.

Mai mult, în Țările de Jos, patru persoane și-au pierdut viața tot din cauza căderii copacilor, iar la Haga zeci de case au fost evacuate din cauza prăbușirii clopotniței unei biserici.

În capitala Angliei, o femeie de doar 30 de ani a murit, după ce un copac a căzut peste mașina în care era pasageră, iar un bărbat din Liverpool  a fost ucis în timp ce se deplasa cu mașina din cauza mai multor crengi și copaci ce au căzut peste autovehicul.

De asemenea, un bărbat din Belgia a fost înghițit de ape în timp ce încerca să recupereze obiectele care zburaseră de pe barca unde locuia, vântul puternic aruncându-l peste bord.

În Franța, zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicați în accidente rutiere legate de vântul puternic sau din cauza căderii de materiale, informează BBC.

Pe aeroportul londonez Heathrow a fost înregistrată o rafală de peste 110 km/h, iar un avion a fost aproape răsturnat din cauza vântului puternic. Cea mai mare rafală înregistrată a fost pe insula Wight (196km/h).

Zeci de companii aeriene au anulat zborurile, transportul feroviar și rutier afectat, iar sute de mii de oameni au rămas fără electricitate ore în șir.

Potrivit serviciului de meteorologie din Marea Britanie, furtuna Eunice este cea mai puternică din ultimii 30 de ani, în special pentru zona Londrei și sud-estul țării.

Aventura care i-a adus sfârșitul. Un bărbat a murit încercând să traverseze Oceanul Atlantic cu o barcă

Articolul precedentGeorge Simion: „Cei de la PSD și PNL sunt bineveniți la noi”
Articolul următorClaudiu Târziu: „Un frate, încercînd să mă complimenteze, m-a jignit de moarte”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.