Foto: Captură video
Foto: Captură video

George Simion a declarat, vineri seară, la Antena 3, că discuțiile cu președintele PMP Cristian Diaconescu au început încă de anul trecut, iar acum știrea este „reîncălzită” înaintea Congresului partidului format de Traian Băsescu.

Cofondatorul AUR susține că Diaconescu este „foarte bun om pe Externe”, iar colaborarea cu acesta a început încă din noiembrie 2021.

„Am purtat o discuţie, cred eu, de onoare, cu domnul Cristian Diaconescu care este foarte bun om pe Externe şi colaborarea este făcută din noiembrie. (…) Eu vorbesc cu domnul Diaconescu, care este preşedintele partidului. Dacă revine acest om (Eugen Tomac – n.r.) (…) nu vreau să am de-a face, ar fi o trădare faţă de electorat”, a spus Simion.

Liderul AUR, cuvinte de laudă la adresa șefului PMP

De asemenea, Simion a mai adăugat că Diaconescu, în ciuda deciziile neinspirate pe care le-a luat de-a lungul carierei politice, este un bun specialist.

„Pe mină mă interesează să colaborez cu buni specialişti ai acestei ţări pentru că  e foarte greu ca noi, AUR, să luăm 50 la sută şi încercăm să identificăm în interiorul formaţiunilor actuale, oameni buni” a declarat deputatul AUR.

Totodată, Simion a comentat și decizia lui Călin Georgescu de a renunța la președinția de onoare a AUR, acesta precizând că vor continua să colaboreze și îi respectă decizia.

„Eu sunt un om de onoare, mă ţin de cuvântul dat şi în faţa lui Călin Georgescu şi în faţa lui Claudiu Târziu şi în faţa şui Cristi Diaconescu şi a altor oameni. Este decizia lui Călin Georgescu pe care o respect. Eu am colaborat bine cu dumnealui şi cred că pe viitor vom colabora la fel de bine”, a mai susținut Simion.

Mai mult, cofondatorul AUR a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc un protest la care sunt așteptați mii de oameni, iar sâmbătă, Simion se va întâlni cu „20 de parlamentari din 20 de state.”

„Noi ne concentram şi vrem să facem lucruri bune”, a conchis Simion.

Reamintim că vineri, cofondatorul AUR a invitat mai multe partide politice să constituie Polul Conservator, o alternativă la actuala conducere.

Planul lui George Simion pentru alegerile din 2024. Liderul AUR și constituirea Polului Conservator

Articolul precedentRusia pregătește condiții de cazare pentru cei evacuați din Donbas
Articolul următorFurtuna Eunice face ravagii în Europa. Sute de zboruri au fost anulate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.